studenoga 2014

Nuxe u Beogradu

Čak i ako ne pratite beauty blogove, velike su šanse da ste čuli za francusku Nuxe kozmetiku i njihove bestseller proizvode. Neke, poput kultnog višenamenskog ulja Huile Prodigieuse, micelarne vode sa laticama ruže i zaista divne preparate za zimsku negu iz Reve de Miel linije sa bagremovim medom, i sama koristim i do skora sam kupovala u inostranstvu, pa me je vest o tome da Nuxe stiže u Beograd zaista obradovala. Na jučerašnjoj promociji za novinare i blogere imala sam priliku da čujem i nešto više o samom brendu, kao i linijama koje su se našle u ponudi kod nas.   


Parfem & Priča: Nevermore by Frapin

Za parfem se kaže da mirisnim notama govori najglasnije o osobi koja ga nosi. Pa ipak neki parfemi su više od mirisne strukture, oni su priča. Jer reči imaju tu snagu da se otisnu daleko kroz vreme i pronađu one, koje će dirnuti i inspirisati da ih oblikuju u neku novu, podjednako intrigantnu formu. Takav je "Nevermore", novi miris francuskog brenda Frapin, nadahnut stihovima Edgara Alana Poa i legendom o tajanstvenom poštovaocu njegovog dela.


GlamBox: Novembarsko iznenađenje

Ideja o kutiji punoj kozmetike, koja jednom mesečno "pozvoni" na vaša vrata i iznenadi pažljivo probranim i upakovanim novitetima, nije novost i na većim inostranim tržištima uveliko je zaživela. Za našu domaću verziju - glambox.rs - prvi put sam saznala početkom oktobra. Sećam se da sam bacila pogled na sajt i primetila neke zanimljive brendove profesionalne kozmetike na listi sponzora. 


Mini recenzije: Essence, Aura, Eveline, Real Techniques

Drogerije su krcate novitetima, posebno kada je reč o dekorativi. Danas izdvajam nekoliko makeup komada koji su mi privukli pažnju, a potom i pronašli mesto u mom neseseru.


Easy weekend: I plan my library like some women plan their dream wedding

Ne sećam se kada sam tačno izgubila vikende. Kao da su ispali iz džepa i nestali u opalom jesenjem lišću. Izbrisao ih je metež obaveza iz kog pokušavam da isplivam, već nedeljama. I kako se decembar bliži, postaje sve teže prigrabiti pola sata za boemsko ispijanje jutarnje kafe, pogled u daljinu i onaj odsutni trenutak, u kojem se kao dlanom o dlan usklade unutrašnja inspiracija i isplanirana svakodnevnica. Ipak, danas sam izdvojila nešto vremena, a sve zbog knjiga :).


Erborian Yuza Sorbet/Ginseng nega lica

Ukoliko bar malo pratite dešavanja na globalnoj kozmetičkoj sceni, znate da već izvesno vreme vlada veliko interesovanje za azijske brendove i beauty rituale, okrenute pre svega nezi i očuvanju prirodne lepote kože. Među njima, kvalitetom se posebno izdvajaju korejski proizvodi bazirani na efikasnim formulama i egzotičnim sastojcima, poput onih kakve u ponudi ima Erborian - možda i jedini južnokorejski brend, dostupan na domaćem tržištu. 


Vichy Liftactiv Supreme Innovation + Giveaway

Početkom oktobra, prisustvovala sam zvaničnoj prezentaciji poslednje Vichy inovacije, kada je u pitanju progresivna anti-age nega lica. Ovog puta, bilo je reči o hrono-biologiji kože tj. različitim načinima njenog dugoročnog starenja, kao i starenju kože tokom dana, odnosno promenama koje se, preciznim merenjima, mogu primetiti na licu od jutra do večeri. 

Manna kremasti dezodorans

Već par godina biram "zdrave" dezodoranse, prvenstveno one koji ne sadrže soli metala. Ne toliko zbog povezanosti aluminijuma iz antiperspiranata sa rakom dojke, Alchajmerovim oboljenjem i štetnim dejstvom po bubrege (mada su ove tvrdnje zvanično još uvek na nivou glasina), koliko zato što mi se više dopada ideja o proizvodu koji samo uspešno neutrališe neprijatne mirise naspram onog koji blokira znojne kanale. Trenutno koristim Manna kremasti dezodorans, o kome pišem u ovom postu. 


Tag: Bloggers made me do it

Čitajući Tijanin tekst o proizvodima kupljenim pod utiskom beauty recenzija, shvatila sam da kada je kupovina kozmetike u pitanju (i ne samo kozmetike), već godinama imam naviku da prethodno konsultujem Google. Ukucam naziv proizvoda, pritisnem enter i kroz dve sekunde dobijem listu manje ili više relevantnih tekstova, na osnovu kojih sad već gotovo nepogrešivo mogu da zaključim šta će mi odgovarati, a šta ne.