kolovoza 2014

Flormar BB cream SPF 15

Flormar je jedan od onih kozmetičkih brendova koji sam otkrila isključivo zahvaljujući recenzijama po stranim i domaćim beauty blogovima. Kako sam skoro saznala, u pitanju je italijanska dekorativa, veoma popularna u Turskoj, gde se i proizvodi već nekoliko decenija. U Beogradu sam i ranije viđala nešto Flormar proizvoda po određenim parfimerijama, ali sam se tek ove godine zaista zainteresovala da neke i isprobam. Posebno su mi preporučene senke i rumenila, dok sam BB kremu kupila iz čiste radoznalosti.


Maybelline The Falsies Feather Look Volum' Express & Avon Color Trend Coloured Mascara

Od nekoliko maskara koje sam koristila u poslednjih par meseci, posebno su mi interesantne Maybelline The Falsies Feather Look Volum' Express, Black Drama, i Avon Color Trend Coloured Mascara, u nijansi Turquoise Tango. 


L'Oreal Glam Bronze Duo & Avon Glow Warm Bronzing Pearls

Mada imam finu i neopravdano veliku kolekciju bronzera, tokom većeg dela godine ih vrlo dozirano koristim. Sa ovim komadom šminke najviše volim da eksperimentišem leti, kada moj inače svetao ten malčice potamni, pa bronzer to divno naglasi i najprirodnije izgleda na licu. Ovog leta, najviše koristim L'Oreal Glam Bronze Duo #101, Blond Harmony i Avon Glow Warm Bronzing Pearls u Warm nijansi. 

SenMi handmade soaps

Koliko se kreativnosti, ljubavi i umeća može uložiti u jedan sapun, otkrila sam na stranicama bloga  SenMi radionice ručno rađenih sapuna. Na blog sam naletela slučajno, tragajući za informacijama o izradi domaćih sapuna. Zapravo me je zanimalo šta je to handmade sapun ili bar šta bi trebalo da bude, po čemu se razlikuje od toaletnih sapuna dostupnih po drogerijama i kako da znam da ih razlikujem pre nego što se odlučim za kupovinu. 

Easy weekend: Mediteran vs. Meditacija

I opet sam tu. Na jednoj od bezbroj mediteranskih plaža. Duboka senka širokog tropskog stabla štiti me od pogleda i sunca. Gustiram jutarnju kafu i nadam se inspiraciji. Uzalud. Pogled mi luta duž kamenih sprudi i dalje, prati usamljenog galeba preko beskrajnog plavetnila sve dok se ne izgubi na pučini, među obrisima Skiatosa. Misli mi plove nedokučivom daljinom, uljuljkane u jedva čujni bit talasa. Može li dan biti savršeniji?
 

Darphin Stimulskin Plus Divine - duboka masaža u teglici kreme

Početkom jula, prisustvovala sam promociji Darphin Stimulskin Plus Divine kolekcije. Predstavljeni su redefinisani preparati legendarne Stimulskin linije, lansirane sada već davnih devedesetih godina. Činjenica da jedan od najluksuznijih francuskih kozmetičkih brendova donosi nov i inovativan anti-age koncept, bila je dovoljna da me zainteresuje da prisustvujem ovom događaju, i to u društvu Igora Prusca, čiji talenat i umeće stoje iza svih fotografija u ovom postu :).


Marigold mleko za čišćenje lica + mini giveaway

Kada je nega lica u pitanju, sve sam više probirljiva. Ne orjentišem se strogo na prirodnu kozmetiku ili određeni brend, ali vodim računa o kvalitetu i radije ulažem u negu sa dugoročnim rezultatima, nego u preparate sa trenutnim efektom. Lice čistim redovno ujutru i pred spavanje, efikasnim a pre svega blagim sredstvima, bezbednim za kožu i njen zaštitni sistem. Penaste umivalice sam zamenila kremastim formulama na bazi gline ili biljnih ulja, poput Gerovital kreme za umivanje i čišćenje iz Aslavital linije, Weleda kreme za čišćenje sa bademom i Weleda blagog mleka za čišćenje. Od domaćih brendova, proizvod koji mi se dopao, a po kvalitetu i blagotvornim svojstvima može da bude alternativa navedenim preparatima, jeste Marigold mleko za čišćenje lica.

Proizvodi koji mi nisu odgovarali #1

Retko mi se dešava da kupim proizvod koji bi zaslužio full negativnu recenziju. Predpostavljam da sam vremenom naučila da procenim sastav, postavim prava pitanja i čitam između redova, pa u moru kozmetike uglavnom umem da prepoznam šta bi mi odgovaralo a šta ne. Zato će ovde biti reči više o preparatima koji nisu u potpunosti ispunili očekivanja i zašto ili mi iz nekog određenog razloga ne odgovaraju i kog :). 


Afrodita Natural Lift hidratantni serum protiv bora

Sredinom marta, u tekstu Serumi za lice i zašto vrede, najavila sam recenziju hidratantnog seruma iz Natural Lift linije Kozmetike Afrodita. Proizvod sam koristila tokom zime kao dodatak osnovnoj nezi, međutim po svojoj teksturi i formulaciji zapravo je idealan za samostalnu upotrebu u letnjem periodu.


Julski favoriti: nega lica i tela

Jul me je razmazio svojim sjajem, bojama i mirisima. Ni uporni pljuskovi i smrknuto nebo zajedno, nisu uspeli da naruše omamljujući osećaj prijatnosti i mira koji je neočekivano stigao sa prvim danima leta. Tome je doprinelo kampovanje na reci, večernje vožnje biciklom po Kalemegdanu ali i kućne spa uživancije i mini tretmani.