srpnja 2014

Iskustvo: Inglot profesionalno šminkanje

Kod šminkanja me fascinira ne toliko sama šminka, već umeće transformacije. Kombinacija talenta da se na nekome uoči ono najlepše i kreativnosti da se onda to na najbolji način vizuelno istakne i dovede u sklad sa individualnim stilom, raspoloženjem i konkretnom situacijom. I mada mi se uvek dopadala ideja da se prepustim pravom znalcu, do skora nisam imala iskustva sa profesionalnim šminkerima. Za Inglot tim sam se odlučila prošle nedelje, najviše iz radoznalosti. Svratila sam u radnju da pazarim senke i tom prilikom saznala da nude i usluge šminkanja. Cene su mi se dopale i odlučila sam da zakažem termin :). 


Easy weekend: Ratluk i još neki zaboravljeni slatkiši

Nedelja je, popodne. Sedim na balkonu, u senci oronule beogradske fasade na desnoj obali Save.  Vazduh donosi svežinu sa reke i udaljenu vrevu Brankovog mosta. Lenjo ispijam kafu. Svaki gutljaj pažljivo zasladim zalogajem ratluka. Nije to bilo kakav ratluk, već savamalski, sa orasima i vanilom, pripremljen po neizmenjenom receptu porodice Bosiljčić, starom bar koliko i kameni stubovi pomenutog mosta. Na spratu ispod, neko otvara prozor i do mene stiže miris kuvanog mleka, sladak i snažan dovoljno da pokrene misli i prste po tastaturi. 


Revlon Nearly Naked tečni puder

Jedan od najboljih tečnih pudera koje sam do sada koristila je Revlon ColorStay Combination/Oily Skin. Ima sjajno pokrivanje, odličnu postojanost i nijansu koja se savršeno stapa sa tonom moje kože. Dobro kontroliše T zonu pa ne moram da ga matiram više puta u toku dana. Ipak, nije baš lagan i najčešće ga mešam sa dnevnom kremom ili nekom hidrantnom podlogom, kako bi na licu izgledao što prirodnije. Zato me je vest o novoj liniji Revlon tečnih pudera laganije teksture, Nearly Naked, prilično zainteresovala. Oduševila sam se kada sam ih ugledala na policama Makeup Store/a, u Beogradu.


Beauty saveznik: piling i maska sa jogurtom

Retko zavirim u frižider sa idejom da ono što bih tamo pronašla upotrebim za negu kože ili kose. Uglavnom jer sam lenja ili nemaštovita ili nikad dovoljno inspirisana (a najčešće sve to zajedno). Ipak, postoji jedan popularan napitak koji smatram sjajnim beauty saveznikom. Osim što ga redovno pijem, koristim ga i za čišćenje i osveženje lica, posebno leti. To je jogurt.


L'Oreal Glam Matte #511 Skinny Tangerine

Nova linija L'Oreal mat sjajeva za usne Glam Matte, osvanula je na policama beogradskih drogerija, krajnje neprimetno. Od mnoštva letnjih noviteta teško ih je uočiti, a vrlo su interesantni i vredni pažnje.


Himalaya Herbals Purifying Neem Mask

Maska za lice je, za mene, nezaobilazan korak nege. Osim što predstavlja luksuzni nedeljni mini ritual u kojem uživam, odgovarajuća maska se pri tretiranju konkretnog stanja kože, može pokazati efikasnijom od mnogih kozmetičkih preparata. Bez obzira da li volite kupovne ili home made recepture, dobra maska ne mora biti i skupa. Danas vam pišem o Himalaya Herbals maski sa nimom.


#cosmeticlovers giveaway

Ostajem dosledna tradiciji, pa i ovog 11. u mesecu možete učestvovati u mini blog nagrađivanju. Ovaj giveaway je otvoren za sve čitaoce, a posebno one koji vole da eksperimentišu sa kozmetikom bar upola onoliko koliko ja volim.

Tag: What's in my bag (summer edition)?

Već sam spomenula da je, ovog leta, moj izbor za svaki dan mala bež torba preko ramena. Prilagodljiva je uz sve kombinacije, ruke su mi slobodne (za fotkanje, instagramisanje, sladoledisanje), ne opterećuje me težinom, a ipak sadrži sve neophodne potrepštine :). 

Bioten Skin Defence noćna krema

Nega lica tokom noći, u mom slučaju, najčešće podrazumeva lagani hidratantni fluid ili hranljivi serum, ređe kremu. Noćne kreme mi retko odgovaraju. Obično budu preteške i imam utisak da ih koža ne upija do kraja. Bioten Skin Defence Antiwrinkle Night Cream, jedna je od retkih koje mi prijaju. Već sam je spominjala u januarskom postu, a pre neki dan stigla sam do dna teglice pa eto prilike da je detaljnije predstavim. 


Kolagenski tretman lica u salonu "Etre Belle"

Prošlog petka, bila sam gost beauty salona "Etre Belle", gde sam uživala u kozmetičkom tretmanu lica kolagen maskom i ampulama. Osim kao tretman u borbi protiv znakova starenja, preporučuje se i osobama sa dehidriranom kožom, kojoj je potrebna revitalizacija i umirenje. Skoro sam se vratila iz Grčke, a tri nedelje provedene na moru i suncu ostavile su traga na koži i pomislila sam kako bi ovaj tretman mogao da joj pomogne da povrati svežinu. 

Spray/Mist/Spritz

Mirisni sprejevi za telo (fragrance spray/body mist) su mi uvek bili na određeni način interesantni. Osim diskretnog mirisa, trebalo bi da pruže negu i osveženje, te mogu biti obogaćeni vitaminima i drugim hranljivim supstancama blagotvornim za dehidriranu kožu. Sve to ih čini veoma poželjnim tokom leta.