lipnja 2014

L'Artisan Parfumeur: Šest novih mirisa

Prošlog petka, predstavljeno je šest novih L'Artisan parfema. Luksuzna i neobična senzualnost, kao kreativni potpis ove kuće, još jednom je zavela čula. I dok ovo pišem, mislima sam i dalje sa natopljenim, opojnim bloterima.


Omiljeni preparati za negu kose

Oduvek sam želela da imam crvenu kosu. Možda zato što su od početka žene kojima sam se divila bile pretežno crvenokose. Počev od mame, preko male sirene sa korica Andersenovih bajki, Diznijeve Ariel i stripskih junakinja, pa do prve profesorke klavira i nastavnice književnosti. Svaka kosa zahteva stalnu negu i zaštitu kako bi ostala savršena, a tretirana crvena - naročito. Aktivnu brigu o kosi, već duže vreme prepuštam frizeru. Salon posećujem u proseku jednom nedeljno i od kada se pridržavam dobijenih saveta, kosa izgleda zdravo i besprekorno.


16 žena Hauschka kataloga

Dr. Hauschka je verovatno jedan od najinteresantnijih brendova sertifikovane prirodne kozmetike, prisutnih na našem tržištu. Izdvaja se najstrožim kriterijumom kvaliteta, holističkom filozofijom i specifičnim ritualima nege. Krajem prošle godine, pokrenuta je akcija za izbor modela koji će izneti srpski prolećni Hauschka katalog, sa ciljem da se izaberu lica među ženama koje nisu ni modeli ni manekenke, već dugogodišnji i verni korisnici ove kozmetike. 


Zaštita od sunca i šta jedna Ana misli o tome?

Mada se o štetnom dejstvu sunca i važnosti adekvatne zaštite piše na sve strane, čini se da priče na ovu temu nikada nije dosta. Postoji puno odličnih tekstova po internetu uključujući i brojne na srpskom, pa ipak se na mnogim mestima mogu videti neverovatni komentari poput onih na koje sam naletela čitajući prilično senzacionalistički članak popularnog domaćeg dnevnog lista o kremama za zaštitu od sunca (online izdanje). Izjava jedne Ane, posebno me je inspirisala da napišem ovaj post. 


Easy weekend: Nedelja, voćna salata, zaštita od sunca i kreativno pisanje + dobitnici

Nedelja je dan za uživanje. Tako je oduvek bilo. Kažu da su još stari Rimljani verovali da nedeljom sunce donosi sreću. Doduše, Rimljani su verovali u koješta, ali da su umeli da uživaju - jesu, te se ove nedelje pridržavam tog drevnog i oprobanog recepta. Osunčan balkon, sveža limunada, blag povetarac i Café de Paris. Dovoljno za inspiraciju.


Sa Gerovital edukacije + mini giveaway

Prošle subote, u Hotelu "Park" u Beogradu, prisustvovala sam prvom u nizu edukativnih seminara, koje organizuje Gerovital kozmetika. Seminari su namenjeni pre svega stručnom kozmetičkom osoblju, a tiču se teorijskog i praktičnog aspekta upotrebe Gerovital preparata u profesionalnim salonskim tretmanima. I mada po struci nisam kozmetičar, ni dermatolog, cela priča mi je bila vrlo interesantna i otkrila dosta novog.

Wednesday mini giveaway

Hajde da ovu sredu začinimo sa malo klasike. A Maybelline Master Duo je svakako jedan klasik u novom ruhu. Tečni glossy ajlajner sa novim twist aplikatorom koji pruža dvostruki efekat. Rotacijom četkice postiže se puna ili tanka linija. Ovom prilikom možete ga osvojiti i to u Black Lacquer nijansi.


O uljima za negu tela i koja preporučujem

Upotreba ulja u nezi kože nije novina, ali su u poslednje vreme postala naročito popularna, pa je i izbor po drogerijama i apotekama veliki. O biljnim uljima u kozmetici se dosta pisalo i po blogovima (tekstovi koje bih izdvojila su Biljna ulja u nezi kože , Ulja na licu:kap uživanja i Ulja u službi nege lica). U ovom postu predstaviću vam ulja za negu tela koja koristim ili sam koristila, a ograničiću se na lično iskustvo kao i proverene informacije i savete.


Krstarenje Jonskim morem

Puno toga se može videti u Pargi i okolini, pa ne iznenađuje bogata i raznovrsna ponuda ekskurzija i dnevnih izleta. Ako ste istraživačkog duha kao ja, biće vam podjednako teško da se odlučite. Kopnom ili morem? Putevima istorije ili mitologije? Mene je privuklo more. Nešto u šumu talasa, određena frekvencija, gotovo šapat i poželela sam da se poput prelepe Io, otisnem ka opčinjavajućem plavetnilu i nestvarnoj lepoti Jonskih ostrva.