travnja 2014

L’Artisan Parfumeur umetnost u bočici


Od parfemskih brendova niche ranga koje sam otkrila i još uvek otkrivam, L’Artisan Parfumeur je dugo ostao po strani. Na Penhaligon's promociji, početkom aprila, najzad sam zalutala među stilizovane sedmougaone staklene flašice sa zlatnim poklopcima. Prva koju sam naivno otvorila, oslobodila je jedan od najprodavanijih mirisa ovog brenda, dovoljno upečatljiv i izazovan da me zainteresuje i navede na dalje istraživanje.


OPI popodne: My Vampire Is Buff, Kiss Me I'm Brazilian, Where Did Suzi's Man-Go?

Prošlog meseca, sa prvim sunčanim danima, kupila sam nekoliko OPI bočica. My Vampire Is Buff i dva savršenstva iz nove Brazil kolekcije za proleće/leto 2014: Kiss Me I'm Brazilian i Where Did Suzi's Man-Go? Boje su me oduševile i rešila sam da im posvetim ceo jedan post. Pošto nisam posebno vična umetnosti lakiranja noktiju, udružila sam se sa Tijanom tako da su fotografije rezultat jednog sunčanog i prilično zabavnog popodnevnog kafenisanja.


Easy weekend: Oslobađanje od stresa, Metropoliten Beauty Blog Awards i putovanja

Uskršnji vikend je bio sve samo ne easy. Subota i nedelja su protekle u znaku familijarnog sabora, te sam neradni ponedeljak sebično zadržala samo za sebe. Tako se desilo da je ovaj post prespavao u draft-u, sve do jutros.


Haoma buter za telo: bogata nega, raskošan miris

Već nedelju dana se ne odvajam od jedne teglice. Od noćnog stočića do radnog stola, pa iz radne sobe u kupatilo, onda na terasu i opet na noćni stočić. Prati me u stopu. Malo malo pa je otvorim, zamočim prst, mažem i uživam. Ponajviše u mirisu. Opojnom i gurmanskom. Slatkom i orašastom. Tople zapečene palačinke. Kolači sa orasima. Ušećereni pečeni bademi. To su slike koje miris priziva.


Essence u mom neseseru

Pre par dana sam postovala upitnik koji je pokazao da većina želi da čita o Essence kremastom puderu za lice, a neretko mi u inbox stigne pitanje o ovom ili onom Essence proizvodu. Te pošto je interesovanje za ovaj brend na zavidnom nivou, odlučila sam da u jednom postu objedinim utiske o Essence proizvodima koje već neko vreme koristim.


Weleda: U tri koraka protiv celulita

Kao odličan uvod u već najavljenu priču o celulitu, poslužiće ovonedeljno Weleda okupljanje na kome se dosta diskutovalo o ovom problemu kao i o svemu što se može i ne može preduzeti za rešavanje istog. Prezentacija mi se dopala jer je bila daleko od šturog iznošenja opštepoznatih činjenica, a u kasnijem razgovoru dobila sam još puno interesantnih informacija i nekoliko vrlo upotrebljivih kozmetičkih saveta. Sve to delim sa vama u ovom i narednim postovima. 


L'Oreal Nude Magique Eau de Teint Foundation

"Discover a fresh, hydrating foundation, lighter than water that glides on for amazing coverage with a weightless feel." - ovako L'Oreal predstavlja novi Nude Magique Eau de Teint tečni puder. Kupila sam ga krajem decembra u jednom od nekoliko pohoda na Berlinski dm-drogerie markt, po promo ceni od 11€. Privukla me je neobična bočica i cela ta "Apply it just like a perfume!" priča :). Nisam ga primetila još kod nas u prodaji, a od "domaćih" recenzija o njemu je pisala jedino Bamby, pa predpostavljam da ga još nema ni u Hrvatskoj, Bosni..?


Mint smokey eye

Već neko vreme želim da isprobam jedan prozračni fresh mint eye look. Odličan povod dala je Miša svojim prvim blogonagrađivanjem :). Kao uslov je zadala prolećni smokey eye, pa sam pomislila kako je to sjajna prilika da malo eksperimentišem. Inspiraciju sam pronašla u dva video tutorijala: New York Chic look by Aleksandar Đikić i Mint Eye Look by Tatjana poznatija kao Tati.

Očne kreme, zašto su važne i koje koristim

Davnih dana, bila sam pristalica teze da su kreme za negu kože oko očiju iste kao i kreme za lice. Smatrala sam da dnevna krema zadovoljava potrebe celog lica, te da mazalice za očnu zonu nisu neophodne. Uredno sam ih ignorisala i tretirala kao proizvod forsiran od strane beauty industrije. Razliku sam videla tek pošto sam pre par godina, počela da koristim svoju prvu kremu za negu kože oko očiju.


Parfemi sa leptir mašnom

Zamislite parfem u staklenoj bočici, koja vas dočekuje sa leptir mašnom. Prefinjenost, ekscentričnost i elegancija u jednom. Šta više poželeti od jedne bočice? Ona može da čuva samo poseban miris u koji je pretočena ideja, dovoljno moćna da vas zauvek osvoji. Takvi su Penhaligon's parfemi.