ožujka 2014

Pro-femina 2014: Šta radimo dok čekamo bolja vremena

U četvrtak, 3. aprila, u hotelu Hyatt Regency, magazin “Lepota i zdravlje” održaće veliku regionalnu konferenciju "Pro-femina 2014: Šta radimo dok čekamo bolja vremena".


Essence Love Letters Giveaway

Kada je Essence u pitanju, uvek se radujem novitetima a posebno Trend Edition kolekcijama. Čak i ako nisu vrhunskog kvaliteta, Essence nikada ne razočara preslatkom girly ambalažom i detaljima. U Lilly/ju se već pojavila "New in town" TE, a ja sam nestrpljivo iščekivala "bloom me up!" TE, sa prelepim četkama, rumenilima u stiku i još nekim neodoljivim sitnicama. Međutim, danas u dm/u naletim na tek izloženu "Love letters" kolekciju, koja nije u najavi čak ni na zvaničnom Essence sajtu.


Eucerin proizvodi u mojoj dnevnoj rutini

Već sam spominjala probleme sa dehidriranom kožom lica, koje sam imala tokom zime. Stanje i izgled se sve više pogoršavao i negde početkom februara sam rešila da potpuno promenim dnevnu rutinu nege.


1 - 2 - 3: beauty sunđeri, kapa za tuširanje i suva četka za telo

Pre neki dan, kopajući po netu, naletela sam na fenomenalan post u kome se autor, tekstom i autentičnim fotografijama, osvrnuo na kozmetička pomagala kroz istoriju :). Isti post me je inspirisao na današnju priču o beauty "spravicama" koje upotrebljavam od skora i izdvajam kao sjajne i korisne.


Prvi "Svet lepote" i utisci

Tokom vikenda održan je prvi "Svet lepote", sajam i kongres posvećen kozmetici, organizovan od strane Asocijacije za unapređenje i razvoj kozmetike Srbije. Sajam je okupio više od stotinu što domaćih što stranih brendova, a bilo je i vrlo interesantnih predavanja, prezentacija i promocija. Namenjen je pre svega stručnjacima iz sfere kozmetike ali i ostalim posetiocima i "zaluđenicima" kozmetikom.


w7 "In The Buff" Natural Nudes Palette

Sa brendom w7 sam prvi put došla u dodir prošle godine. Po nekoj smešnoj ceni, poručila sam veliku paletu senki od 77 boja, karmin, rumenilo i kremaste korektore. Paletu sam kupila zarad isprobavanja nijansi i vežbanja i nisam imala neka velika očekivanja kada je kvalitet u pitanju. Nisam se ni posebno razočarala. Uz dobru bazu senke su bile prilično upotrebljive. Ipak, proizvodi me nisu impresionirali ni privukli brendu, tako da se moje eksperimentisanje sa w7 tu završilo. Onda sam negde krajem januara, u sred hajke za Naked 3 paletom i pretrage po online prodavnicama, naišla na ovaj post i video.


Serumi za lice i zašto vrede


Nakon recenzije o Multiactiv Exclusive serumu, stiglo mi je nekoliko mejlova sa istim pitanjem: šta je bolje da kupim serum ili kremu? To me je podsetilo da sam pre par godina bila u sličnoj dilemi. Uredno sam koristila kreme za lice i nisam bila sigurna da li mi je i kada potreban serum, kao ni kako bi trebalo da ga koristim.


Vichy Teint Idéal Cream #25

Kako u poslednje vreme izbegavam pudere sa "blistavom" završnicom, nova Teint Idéal linija Vichy blistavih pudera bi me verovatno ostavila potpuno ravnodušnom, da igrom slučaja nisam prisustvovala promociji iste. Teksture su me osvojile već pri isprobavanju testera, a na poklon sam dobila kremasti puder u nijansi Sand #25, o kome danas pišem.


Gerovital Beauty Event

Kada mi je stigla pozivnica za druženje, koje je kompanija Gerovital Cosmetics organizovala prošlog petka za novinare i blogere, pomislila sam na kremu koju je davnih dana koristila moja baka. Sećam se da je mama nabavljala tu kremu preko svoje prijateljice koja je opet kupovala od nekoga ko je putovao i nabavljao je u Rumuniji. Uvek sam se pitala kakve li misteriozne moći ima ta teglica, kad se tako važno prenosi iz ruke u ruku kao olimpijski plamen. 


Smooch Bronzer in Smooched

Smooch je relativno mlad UK brend o kome se sve više piše po beauty blogovima širom sveta, zbog odličnog odnosa kvaliteta i cene. Nudi široku paletu boja i proizvoda upakovanih u prepoznatljivu ambalažu "čipkastog" dizajna. Skoro sam od zvaničnog uvoznika, a u saradnji sa Studiom 22, dobila na recenziju Smooch Bronzer. Kako do tada nisam došla u dodir sa ovom kozmetikom, bila sam nestrpljiva da ga isprobam.

Bourjois 123 Perfect CC Cream

Negde početkom februara, upala sam u "Jasmin" u Čika Ljubinoj, specijalno zbog ove kreme. Strpljivo sam preživela redom kišu, prodavačicu i najveću moguću gužvu u saobraćaju i stigla kući sa tubicom u ruci i pobedonosnim osmehom na licu. Veliki sam ljubitelj Bourjois tečnih pudera. Healthy Mix #52 svrstavam među omiljene, a jako mi se sviđa i Healthy Mix Serum #53 (iako bi mi odgovarala maaalo svetlija nijansa). O nanovijem 123 Perfect tečnom puderu, čitala sam sjajne recenzije i tako, kada sam videla da se u istoj liniji pojavila CC krema, pomislila sam kako je baš to ono što treba mom licu.


Bioten Skin Moisture CC krema

Bioten Skin Moisture CC kremu sam dobila od proizvođača, kao jedan od noviteta kojim je Bioten obogatio svoju ponudu u ovoj godini (ni ostali noviteti nisu ništa manje interesantni, ali o tom potom:). Budući da do sada, na njihovim policama nisam primetila tonirane kreme, bb kreme i slične proizvode, nisam imala predstavu šta da očekujem.


Avon Ideal Flawless CC krema

Već sam spomenula kako mi je, u poslednjih par meseci koža lica dehidrirala, pa sam morala da odustanem od pudera koje inače koristim i bacim se u potragu za nekom hidratantnijom i koliko toliko toniranom podlogom. Isprobala sam nekoliko bb/cc krema, a u nastupu očaja imala sam i back to the roots momenat sa Nivea Aqua Effect toniranom kremom. Ovim postom započinjem seriju recenzija namenjenih cc kremama, koje sam do sada isprobala. 


Kako izgleda jedan dan u proizvodnji kozmetike u Bačkom Jarku

Polovinom februara, dobila sam poziv od kompanije "Yuco Hemija" da učestvujem u snimanju TV priloga o aktuelnoj liniji za negu lica Exclusive, kao i da provedem jedan dan u Multiactiv proizvodnji. To je podrazumevalo obilazak pogona, laboratorija i upoznavanje sa svim pojedinostima kada je reč o proizvodnji kozmetike. Od početnih sirovina do finalnih kutijica upakovanih u najlon. Malo je reći da sam bila oduševljena :).