veljače 2014

Dvorci i parkovi na reci Hafel

U Potsdamu sam prvi put boravila kao gost. U to vreme, prvenstveno me je zanimao Berlin i sećam se da mi je cela nedelja provedena u nekakvom predgrađu Berlina u početku izgledala kao čist gubitak vremena. O samom gradu nisam znala ništa, izuzev maglovite informacije sa časova istorije o čuvenoj konferenciji koja je krajem Drugog svetskog rata održana baš u Potsdamu. Utisci koje sam ponela, naterali su me da se ovom mestu vratim još dva puta.



Nega dehidrirane kože lica i kako se razlikuje od suve

Svake godine moje lice u određenoj meri dehidrira. Imam kombinovanu kožu sa suvim obrazima koje uredno tretiram odgovarajućim kremama za suvu kožu. Međutim, u letnjem a naročito zimskom periodu, kreme kao da ne deluju. Koža ne sarađuje, a isušene tačke se i dalje perutaju i šire. To me je nateralo da malo dublje uđem u problematiku dehidrirane kože.


Alverde Clear Waschcreme sa lekovitom glinom

Alverde kozmetika nekako nije uspela da se probije do polica mog kupatila. Od proizvoda za negu lica do sada sam koristila anti-age serum i duo korektor za podočnjake. Početkom februara, odlučila sam da kupim Alverde Clear Waschcreme Heilerde.

Vichy Teint Idéal popodne

Na šta pomislite kada se spomene lepo lice? Moja prva asocijacija je blistav, čist i negovan ten. To je ideal koji bi savršen puder za lice trebalo da pruži. Po svemu što smo čuli i videli na ovonedeljnoj Vichy prezentaciji i radionici, nova linija pudera Teint Idéal je na korak do tog savršenstva.


Kupovina u Februaru

U februaru sam posebnu pažnju posvetila kosi, pa je među novitetima najviše preparata za negu kose. Na drugom mestu su bb/cc kreme, zatim po koji ruž i nešto preparative. Iskoristila sam neke fine akcije i popuste, kojih je očigledno bilo :).


L'Oreal Paris Miss Manga

Početkom nedelje u galeriji 12HUB u Beogradu, L'Oreal Paris je predstavio novu Mega Volume Miss Manga maskaru. Odlično osmišljena prezentacija maksimalno nam je približila manga estetiku i kawaii stil, popularan među japanskim tinejđerkama, a prepoznatljiv po ljupkim krupnim očima i veselim bojama.


Februar mood + Giveaway

Srca su svuda. U svim bojama i veličinama. Osvojila su ulice Beograda. Ima nečeg posebno slatkog u toj najezdi srca u februaru zbog čega se raspekmezim do neslućenih granica, a onda panično rastrčim po gradu u potrazi za ultimate utehom.


Parfem & Priča: Truth or Dare by Madonna

Ja sam od onih što veruju da određeni parfem pronalazi vas, a ne obrnuto. Donese ga povetarac dok sedite u gradu, osetite ga na nečijoj kosi, osmehne vam se u liftu ili vas sačeka u kancelariji. Ako jednog dana neočekivano pokuca na vrata u vidu poklon paketa, ne možete da kažete da ste zatečeni :). 


Talika Lash Extender - prave "veštačke" trepavice

Prilikom jedne od poseta Metropolitenu, susrela sam se sa neobičnim Talika proizvodom za produženje trepavica (i jedinim te vrste koji se može nabaviti kod nas). Sama ideja nanošenja neškodljivih i lako uklonjivih mikrovlakana umesto pipavog lepljenja (a potom i odlepljivanja) veštačkih trepavica za postizanje istog efekta, učinila mi se sjajnom. Negde pred Novu godinu odlučila sam da se častim ovim beauty preparatom :).


Nedelja

U Beogradu već treći dan besni košava. Ne provirujem dalje od prozorskog stakla. Okružila sam se knjigama, začinima i moćnim napicima. Okrećem list za listom. Od jutarnje kafe, preko popodnevnog čaja do večernje tople čokolade. Boemski uživam u fotelji.