prosinca 2013

Crtice iz Berlina



Ove godine prednovogodišnje i novogodišnje praznovanje provodim u proputovanju kroz Mađarsku, Nemačku, Austriju i Slovačku sa kraćim i dužim zadržavanjima u Budimpešti, Berlinu, Potsdamu, Beču i Bratislavi. Mada zbog posla gotovo uvek nosim lap top sa sobom, u poslednjih nedelju dana jedva imam vremena da proverim poštu. Trenutno sam u Potsdamu i danas sam konačno uspela da ugrabim nešto slobodnog vremena za kuckanje i čitanje propuštenih postova :).


Pošto sam dobila nekoliko mailova sa dosta pitanja na temu odlaska i boravka u Berlinu, cenama, smeštaju itd, rešila sam da u ovom postu podelim neke impresije i korisne informacije. 

Metropoliten goodies



I još jednom Metropoliten. Mislim da ne postoji mesto tog tipa u Beogradu, koje me je ove godine više oduševilo luksuznom ponudom, prelepim ambijentom i upečatljivom atmosferom. Ovog puta u bajkovitom prazničnom izdanju sa čak dve definitivno najneobičnije božićne jelke :D. Kako sve to izgleda možete pogledati u albumu, a u postu ću vam pokazati neke Talika proizvode koje do sada nisam zapazila, razne divote koje sam pazarila  kao i šta me je sačekalo ispod jelke :). 
 

Novogodišnji giveaway



Pošto je ova nagradna igra poslednja u decembru a ujedno i u ovoj godini, odlučila sam da bude i malo drugačija :). Pre svega nadam se da vam se pokloni dopadaju. U pitanju su proizvodi koji su se ove godine proslavili među brojnim recenzijama, kao i neki koji su mene lično oduševili ali još uvek nisam stigla da o njima pišem. Pakete sam formirala na osnovu komentara koje ste ostavljali na fb stranici

Parfem & Priča: Herve Leger Femme for Avon

Jedan od izuzetnih parfema sa kojim za malo da se mimoiđem je Herve Leger Femme. Avon ga je ponosno promovisao još 2010. godine, kao edp u bočici od 50ml. Sećam se da je reklamna kampanja snimana u Parizu i da se baš "digla prašina" oko tog parfema, što me je nekako u startu odbilo. Imala sam utisak da je u pitanju još jedan mass fragrance hit, pa mi nije pobudio posebno interesovanje.


Liebster award tag: prilika da otkrijete neke nove blogove kao i da saznate nešto više o meni (a i ja o vama)!

Mene su blogerski tagovi nekako zaobilazili, pa je ovo i prvi post te vrste :). U tom smislu želim da se zahvalim koleginici, na nominaciji (više o tome). Dalje, pitanja koja je postavila su mi se jako dopala i skoro svako bi bilo odlična tema za ceo blog post.


Engleski čaj, biskvit sa đumbirom i miris vanile



Svako ko prolazi Čika Ljubinom ulicom u Beogradu, ne može a da barem na trenutak ne odmori pogled na savršenom izlogu Crabtree&Evelyn. Obično u belim tonovima, uređen do najsitnijih detalja, taj izlog odiše posebnim luksuzom. 


Nagradna igra: Multiactiv decembarski poklon paketi



Obećala sam da će decembar biti pun poklona :D Ove nedelje Multiactiv vas nagrađuje sa tri poklon paket torbice proizvoda iz Natural i Shimmering linije za negu tela. U svakoj su spakovani: Svetlucavi losion za telo sa šljokicama 200ml, Natura gel za tuširanje Vitality 250ml i lufa.


Omiljeni ruževi - izbor za jesen/zimu

Ruževi su moj kozmetički fetiš. Imam ih više nego što je razumno i uvek sam inspirisana da ih kupujem, kako za sebe tako i za meni bliske osobe. Vremenom sam se toliko izveštila da sad već bez greške mogu da odaberem "pobedničku" nijansu za mamu, prijateljicu, komšinicu i tako redom. Naziv radne verzije ovog posta je bio Omiljeni ruževi, ali je pokušaj da izdvojim omiljene propao. Te sam na kraju odlučila da vam predstavim moj izbor ruževa za ovu jesen/zimu.


Pužići gde ste? Multiactiv Ultra Regenerativni Serum



Pre nešto više od mesec dana, na promociji nove Multiactiv linije za negu lica (o kojoj sam više pisala ovde), dobila sam bočicu Ultra Regenerativnog seruma. Bila sam u potrazi za odgovarajućim proizvodom za noćnu negu lica, pa sam odlučila da u te svrhe isprobam ovaj serum. Obično tokom noći ne mažem lice, jer se većina noćnih krema pokazala preteškim za moju kožu. 

Drezden, Elbflorenz



Posle par dana opsesivnog lutanja po ulicama Praga, upijajući savršenu harmoniju istorije i arhitekture vidljivu na svakom koraku, naivno sam verovala da me nijedan grad nikada više neće tako impresionirati. Dugo sam se kolebala da li da potrošim ceo jedan dan na ekskurziju do Drezdena, jer je u Pragu svaki sat dragocen. Ipak, radoznalost i želja da vidim nešto novo su pobedili i tako sam odlučila da, poslednji dan pred povratak za Beograd, posetim prestonicu Saksonije.


Bioten praznično nagradjivanje



Zakoračili smo u decembar, mesec slavlja i poklanjanja. Mada zima nije moje godišnje doba, predpraznična atmosfera i ta opšta decembarska žurba koja postane sve prisutnija na ulicama Beograda, uvek me posebno inspirišu i motivišu. Tako, osim najezde postova o svemu i svačemu, pripremila sam i puno lepih iznenađenja za sve vas koji redovno pratite blog :).


#turquoise winter



Dok pripremam tekst o poseti Drezdenu, naišla sam na fotografije jednog uspelog, a neobjavljenog dnevnog look/a. Inače volim da eksperimentišem sa senkama u svim "zabranjenim" bojama, a tirkizna mi je omiljena. Bez obzira na makeup pravila, mislim da je tirkizna senka upotrebljiva na gotovo svakom licu, ukoliko se dobro "dozira" i lepo uklopi. Na osobama sa svetlijim očima i kožom može da izgleda krajnje prefinjeno, dok na nekome sa tamnijim očima i tenom deluje egzotično i letnje.

Weleda: šta sam isprobala i šta volim



Jedan od razloga zašto sam se odlučila da hitno napišem ovu recenziju je mail koji sam dobila pre par dana, a u kome mi se jedna devojka požalila kako je kupila Weleda tonik za lice i kako se razmišlja da ga baci. Po njenim rečima vrlo čudno i neprijatno miriše, pa misli da nešto sa njim nije u redu (mada je proizvod u važećem roku trajanja i kupila ga je u ovlašćenoj apoteci). Pošto sam ja spominjala isti u nekoj od recenzija, htela je da se ipak raspita da li je i meni tako neprijatno mirisao. Kroz dalju prepisku, ispostavilo se da tonik zapravo miriše kako i treba da miriše (mešavina ruže, hamamelisa i soka od limuna) i da mu verovatno ništa ne fali.


Prag, grad stotinu kula

"Svako ko poseti Prag za Novu godinu, ima želju da mu se vrati" - izgovorio je vodič po ulasku u autobus, a ja sam pomislila kako verovatno istu rečenicu izgovara na početku svake praznične ture ka nekoj od popularnih evropskih destinacija. Nekoliko dana kasnije, takođe u autobusu, dok je sneg vejao a mi se polako primicali Beogradu, shvatila sam kako je sve što sam ikada čula i pročitala o Pragu, bilo tačno.