rujna 2013

Završeno SOFI-sticirano nagradjivanje!




SOFI nagrađivanje se završilo :). Hvala na brojnim komentarima. Lista je duga i ima 29 imena, a True Random Number Generator je izabrao... 

#16 i... 
#13, 

odnosno Maju Sredojev i Aleksandru - Dress and Read :). 

Molim Maju i Aleksandru da mi pošalju podatke (ime, prezime, adresa, mobilni) mailom.

Hvala svima na učestvovanju ♥

SOFI - sticirani prirodni sapuni



Pripremajući ovaj post, pokušala sam da se setim kada sam poslednji put u svom kupatilu videla pravi četvrtasti sapun. Nikada nisam bila veliki ljubitelj toaletnih sapuna, jer mi se činilo da prilično isušuju kožu. Osim toga, danas je kozmetika postala nekako "tečna". Odavno za pranje ruku koristim tečne sapune, lice "sapunam" penastim gelovima i sličnim cleanser-ima a telo raznim kupkama i kremovima za tuširanje. Da su pravi prirodan sapun i ono što mi kupujemo kao "sapun" u prodavnici dva sveta, saznala sam tek pošto sam otkrila Sofi radionicu i počela da se interesujem za njihove ručno rađene sapune.


Yves Rocher 3 u 1 šampon za sjaj i lako raščešljavanje



Pranje duže i tretirane kose ume da bude stvarno naporno i dugotrajno. Ja to najbolje znam. Naročito ako je neke zahtevnije boje, recimo crvene kao moja, koja se brzo ispira pa morate da je redovno farbate. Češće farbanje, koliko god da je kosa kvalitetna, po pravilu isušuje dlaku. To onda podrazumeva obavezan balzam nakon pranja, kako biste izbegli čvoriće i fizička oštećenja dlake prilikom raščešljavanja, plus dodatnu negu u vidu raznoraznih seruma, ulja i pakovanja za hidrataciju i "zdrav" sjaj. Pri tom treba voditi računa da svim tim preparatima, na duže staze ne izazovete mašćenje kose - više štete nego koristi.


Weleda i Bioderma popodne



U nastavku jučerašnjeg posta, sledi nešto više o Weleda i Bioderma proizvodima, koje nam je na već pomenutom okupljanju u Metropoliten-u, predstavila Mirjana Đuriček - stručni konsultant za Weledu u Doing-u. Tom prilikom, pred nas su izneti Weleda sok od breze za detoksikaciju (ne preterano ukusan ali osvežavajući) i dva velika tanjira puna testera, za ekspresno isprobavanje i neke opšte impresije.

U carstvu parfema i kozmetike na Dorćolu



Da li ste znali da u centru Beograda, skriven iza običnih staklenih vrata, postoji čitav jedan svet posvećen lepoti, mirisima i nezi? Na uglu ulica Kralja Petra i Zmaja od Noćaja nalazi se parafarmacija Metropoliten. U ovom jedinstvenom i malo je reći prelepom ambijentu možete popiti čaj, čuti neobičnu priču o još neobičnijem parfemu, dobiti stručan savet o nezi kože i adekvatnim preparatima, otkriti vrhunske kozmetičke brendove, a pre svega toga uživati :).


Obaveštenje: Yves Rocher kozmetika - online prodaja



Francusku kozmetiku Yves Rocher u Srbiji je od skora moguće naručiti i online. Pored prodavnice u Ušću u Beogradu, počela je sa radom i kataloška prodaja Yves Rocher proizvoda. Kako mi je ovlašćeni distributer potvrdio, radi se o zvaničnoj i legalnoj prodaji - dakle u pitanju su zaista originalni Yves Rocher proizvodi.

Da li vam jesen miriše na čokoladu?



Pripremajući post o omiljenim proizvodima koje preporučujem za predstojeću jesen/zimu, shvatila sam da su svi u nekoj vezi sa čokoladom. Bilo da u sastavu imaju kakao ekstrakt, mirišu na čokoladu ili su neodoljive čokoladne boje. Potpuno nenamerno, kada krene hladnije vreme i tmurniji dani, okružujem se čokoladom. U svakom smislu :).


Avon eye shadow primer



Pošto volim da senčim oči, baza za senke je proizvod koji redovno koristim bez obzira da li je u pitanju daily look ili neka konkretnija going out varijanta. U tom smislu bitan mi je kvalitet, ali i cena. Moja omiljena - za sva vremena - baza za senke je Artdeco eyeshadow base, međutim uvek sam u potrazi za povoljnijim, a kvalitetom odgovarajućim alternativama. Avon eye shadow primer sam skoro isprobala i slede utisci. 

Alverde Gojiberry Anti-Ageing Vitamin Lifting-Liquid



U potrazi za efikasnim anti-ageing dodatkom dnevnoj nezi lica, isprobala sam nekoliko seruma i kada uporedim odnos cene i rezultata, Alverde vitaminski tečni lifting ubedljivo vodi. Kupila sam ga nakon nekoliko recenzija koje sam uspela da izguglam i odlučila da ga isprobam, pridržavajući se  uputstva proizvođača i otkrijem koliko je zaista delotvoran.


Zašto je tonik važan i koji preporučujem?

Prošle nedelje je bilo dosta pitanja na temu upotrebe i odabira pravog tonika za lice, pa sam odlučila da ovoj temi posvetim ceo jedan post :). Primetila sam da mnogi ili uopšte ne upotrebljavaju ovaj proizvod, jer ga smatraju nevažnim korakom tokom čišćenja lica ili ga koriste na pogrešan način - što je verovatno gore nego da ga uopšte ne koriste.