studenoga 2012

Avon Magix Tinted Face Perfector

Ovo je proizvod o kome sam još davno počela da pišem i iz nekog razloga nisam nikad završila post. Pre neki dan sam "čistila" drafts i ugledala tekst, pa evo konačno finalne verzije :)

Avon Magix Tinted Face Perfector SPF 15 predstavlja nešto što bi pre moglo da se opiše kao tonirani prajmer nego kao podloga ili korektor. Koristila sam ga vrlo uspešno celo leto. Nisam ga primetila u novom  Avonovom katalogu i nisam sigurna da li ga Avon još uvek ima u ponudi.

Namenjen je masno/kombinovanom tipu kože. Kreiran je da matira kožu do 10 sati, vizuelno minimizira pore pomoću Optix Light-Diffusing tehnologije, koriguje fine linije i savršeno se adaptira pigmentu kože. 

Lako se nanosi (uz pakovanje dobijete fin sunđerčić u tu svrhu, što je plus). Formula je kremasto - gelasta dok na licu dobija puderastu teksturu. Ostavlja lagan ali suv osećaj. Ako imate kombinovanu kožu sa izraženijom T zonom kao ja, ne morate da ga nanosite na celo lice (izbegavajte suvlje delove). Izuzetno je slabo pigmentisan (gotovo da nije uopšte), pa ne očekujte da će prekriti ma kakve nepravilnosti. Međutim, ako promašite nijansu, pa na primer izaberete previše svetlu, daće licu određen hladan ton.

Blago umanjuje vidljivost pora i uspešno matira kožu, ne baš punih 10 sati ali dobrih 6 - 8, što je sasvim ok! Mada, nisam sigurna kako bi se izborio sa izrazito masnom kožom. Sadrži SPF 15, pa o tome ne morate da brinete. Veću zamerku imam na miris, koji je nekako veštački "plastičan" i ne baš prijatan.

  
Pakovanje

Kutija je nešto masivnija nego što bi se očekivalo, sastoji se od dva odvojena odeljka: krem sa ogledalcem i poseban odeljak za sunđerčić, koji možete da menjate. Praktično, ali malčice glomazno.Crna ambalaža, ukrašena slovima koja se nekako prelivaju u "duginim bojama" što pakovanje čini malo "jeftinim", ali opet to je stvar ličnog ukusa.

Zaključak

Avon Magix Tinted Face Perfector SPF 15 je kao prajmer, koji ćete koristiti ispod pudera za mat efekat, prilično pristojan proizvod. Ako ne očekujete ništa više osim ovoga, bićete zadovoljni.

Ocena
***/*****

 
Da li ste koristili  Magix Tinted Face Perfector i kakvi su vaši utisci?



 

Još jedna maskara! / Oriflame Hyper Stretch


Maskara je valjda najvažniji komad šminke. Možda po sunčanom danu i možete proći bez podloge za lice i ignorisati činjenicu da na usnama imate obično labelo umesto dobrog ruža, ali nikako ne možete zaboraviti maskaru! Ništa neće dati takvu dubinu i zavodljivost licu kao maskara. Samo, nije svaka maskara prava. Iz tog razloga na tržištu je prisutan zaista veliki i raznovrstan izbor, a gotovo neprestano se radi na inovacijama. U moru marki i brendova, Avon i Oriflame ne zaostaju.


Jedna od novijih u Oriflame-u je Hyper Stretch maskara za efekat dužih trepavica. Moj No.1 kada su Oriflame maskare u pitanju je Liselotte Watkins Volume Mascara (pisala o tome ovde). I mada ja pre težim definisanim i gušćim trepavicama, cela najava za Hyper Stretch mi je zvučala dovoljno zanimljivo, pa sam odlučila da je isprobam.

Oriflame Hyper Stretch je maskara koja pruža "neverovatnu dužinu kao i savršeno razdvajanje i definiciju trepavica" (sve sami MEGA epiteti :). Oriflame ponosno naglašava da maskara "trenutno produžuje trepavice do 65%" a i dugoročno utiče na dužinu i kvalitet budući da formula sadrži Pro-Long Compleks. 

Pro-Long Compleks je sastojak koji stimuliše aktivnost gena za rast dlaćice a takođe pojačava koncentraciju proteina koji sprečavaju ispadanje trepavica! "Testiranje na 136 žena pokazalo je da Hyper Stretch maskara vidljivo povećava dužinu trepavica nakon samo 4 nedelje korištenja". Dakle na ovome ću morati da im verujem, budući da maskaru koristim svega 2 nedelje i za sada nisam primetila bilo kakvu promenu kada je opadanje trepavica u pitanju, ali u svakom slučaju plus za ideju i rad na formuli!


Najznačajnija novina je četkica. Pre svega četkica nije gumena (kao npr. kod Oriflame Wonder Lash Eye Enhancer) što je čini nekako nežnijom i meni mnogo više prija. Neobičnog je oblika, blago konkavna sa jedne strane. Ovo je i plus i minus (plus je ako potrefite pravu stranu lol). Zapravo, zbog ovakvog asimetričnog oblika, trebaće vam neko kraće vreme da se naviknete i da vam se četkica, kako se to kaže, "uhoda" u ruci. 

Kada sam prvi put isprobala maskaru, mislila sam da ću je baciti u smeće. Desilo se da sam žurila, nanela sam relativno brzo nekoliko slojeva i nisam bila sigurna da li da se smejem ili plačem od muke. Iz oka su štrčale 3 potpuno slepljene, dugačke grupacije. Međutim već sledećeg dana rezultat je bio neuporedivo bolji. 

Formula je ređe gustine i ostavlja nekako "vlažan" osećaj. Četkica je baš bogata proizvodom, pa predlažem da malo krema ostavite na zidu tube. U protivnom ćete morati da raščešljavate trepavice da ne bi ostale ulepljene - što će se desiti jer se ova maskara lepo i brzo suši.

Nije vodootporna i pri kontaktu sa vodom se lako skida - za razliku od nekih drugih nevodootpornih Oriflame maskara (npr. pri umivanju počinje da se "razliva"). Budući da ide zima, za mene je ovo minus.

Kada je u pitanju dužina, trepavice jesu duže i to primetno, nakon svega dva nanošenja. Neće biti i uvijene ka gore, ali su deeefinitivno duže i sasvim OK definisane :)

Pakovanje & dizajn

Pakovanje je atraktivnog izgleda, smaragdno zelene boje sa silver natpisom. Na vrhu poklopca ima crni krug kao oznaku boje - što ako posedujete i braon varijantu, dosta olakšava razlikovanje. Potrudili su se! U tubi od 8ml. 

Zaključak

Oriflame Hyper Stretch je maskara srednjeg kvaliteta (u poređenju sa ostalim Oriflame maskarama). Ima nedostataka i mogla bi da bude bolja. Međutim, mislim da će osobe koje zaista žude za dužim trepavicama, pošto se malo upoznaju sa četkicom i nauče kako da je koriste, biti više nego zadovoljne. U međuvremenu, ja se nadam da će Oriflame poraditi na poboljšanju formule i jednog dana izbaciti neki Hyper Stretch+.

Ocena 
***/*****

 

Veoma sam zainteresovana da čujem vaša iskustva i utiske o ovom proizvodu, ukoliko ste ga koristili, da li planirate da ga isprobate ako niste i da li vam je ovaj post, u tom smislu pomogao :) 




Oriflame Neo Chic / Romantični Jesenji Trio


Kao što sam već spomenula u jednom od prethodnih postova, Oriflame "praznični" katalog me je obradovao novom jesenjom Neo Chic make up linijom. 


Oriflame Neo Chic set sastoji se od trodelne senke za oči, ruža i laka za nokte. Svaki proizvod je dostupan u dve različite nijanse. Linija je rađena u ograničenoj seriji i nije predviđena za stalnu prodaju. 

Reči koje najbolje opisuju ovu kolekciju su: ljupko, romantično, nežno, pastelno, zavodljivo, girly. Naročita pažnja je posvećena pink pakovanju, sa stilizovanim crnim printom i ciklama slovima. Sweet!

Neo Chic Eye Shadow Trio / Trodelna senka za oči

U ponudi su dve kombinacije boja: Grey Pastel i Vintage Purple, i posle dužeg nećkanja odlučila sam se za prvu. Grey Pastel trio čine pastelne boje sa veoma blagim shimmerom: prljavo roze nijansa, koja je najslabije pigmentisana, srebrnkasto siva i "zemljano" smeđa, koja je najintenzivnija i najbogatija pigmentom. Malčice se rasipaju, a s'tim i brže troše, ali daleko od toga da su nekvalitetne. Ako ih koristite sa podlogom, ostaće fiksirane prilično dugo. Pakovanje od 3g.



Sve u svemu, boje nisu jake već nežne, kreirane da se neupadljivo prelivaju na licu, te u tom smislu predstavljaju odličan izbor za svetao ten i dnevnu šminku (ili bolje nagoveštaj šminke :D ).

Ocena
***/*****

Neo Chic Lipstick / Ruž za usne

I dok su senke krajnje nedominantne, ruž za usne je dostupan u dve pink nijanse: Bright Pink i Strong Fuchsia. Ja sam izabrala prvu, ne očekujući naročito jaku boju!  



Dobila sam lepo pigmentisan ruž, intenzivne i pune boje. Bez trunčice sedefa! Vrlo se lepo razmazuje i dosta je  hidrantan, pa ne isušuje usne i lepo stoji ostavljajući blagi balzamast sjaj. Međutim, po pravilu za hidrantne ruževe, ne spada u naročito dugotrajne i verovatno ćete morati da ga nanosite par puta u toku dana. Mada je boja toliko zavodljiva pa verujem da vam neće teško pasti :)

Ocena
****/*****

Neo Chic Nail Polish / Lak za nokte

Mada sam ja obično nezainteresovana za eksperimentisanje sa bojama lakova za nokte, pomislila sam da je pastelna Mint Pear zelena nijansa, krajnje zanimljiva (pored  pomalo tipične Sugar Pink, takođe u ponudi). 


Neophodna su dva sloja za punu boju. Ima lep sjaj ali bi mogao malo brže da se suši. U simpatičnoj bočici od 7ml. 

Ocena
****/*****



 
Da li ste već koristili ovu kolekciju i kakvi su vaši utisci? Da li želite da je isprobate? Da li vam je ovaj post koristio?



Naručena recenzija: Oriflame Beauty Perfecting Face Primer



Stiglo mi je nekoliko pitanja u vezi Oriflame prajmera (o Avonovom prajmeru sam vec pisala, ovde). Pošto sam dala sebi vremena da isprobam Oriflame Beauty Perfecting Face prajmer, mislim da bih konačno mogla da podelim svoje utiske sa vama :)

Oriflame proizvod  predstavlja kao savršenu podlogu za šminku, koja zahvaljujući emolijentima i sastojcima koji reflektuju svetlost, čini kožu mekom i blistavom, a garantuje svež izgled i postojanost šminke tokom celog dana. 

Iskreno, ovaj prajmer je jedan od najčudnijih proizvoda koje sam koristila. Lagana, kremasta formula, bele boje. Lepo se razmazuje ali pre podseća na hidrantnu kremu nego na silikonski prajmer - ne ostavlja osećaj glatke kože. S druge strane, veoma se brzo absorbuje (zapravo prebrzo) i posle svega 1 - 2 minuta potpuno isuši kožu ALI samo tamo gde je koža inače suvlja. Imala sam istovremeno skoro ispucale obraze i blago blistavu T zonu! U tom smislu, nisam sigurna da bih ga preporučila nekome sa izrazito masnom kožom.

Nisam želela lako da odustanem, pa sam probala da ga koristim samo kao bazu za senke. I mogu da kažem da su senke zaista ostale fiksirane i uredne, mada ne dramatično duže.

Pakovanje & dizajn

Crno bela plastična tubica, klasičnog ali modernog izgleda. Polu transparentna, što je plus jer možete da pratite koliko krema ste istrošili (volim ovakve praktične detalje :). Mala i zgodna za torbu. Pakovanje od 30ml. 

Zaključak

Sigurna sam da neću ubuduće koristiti OB Perfection Face prajmer. Mom licu definitivno ne prija, a kao proizvod se "čudno" ponaša pa nisam sigurna da bih mogla eventualno nekome da ga preporučim. Naravno, podržavam sve koji žele da ga isprobaju i jave svoja iskustva :)

Ocena
*/ *****



Da li ste već koristili ovaj proizvod i kakvi su vaši utisci? Da li želite da ga isprobate? Da li vam je ovaj post koristio?

Najava za skorije Oriflame & Avon recenzije


Pre nego što počnem najavu, dugujem objašnjenje svima koji su se u međuvremenu pitali, gde sam nestala :)

Dakle, jednog jutra sam otvorila kupatilo i zapanjeno se suočila sa armijom Oriflame & Avon flašica, tubica, pomadica i koje čega. Prava mala invazija! Shvatila sam da imam zalihu šminke i kozmetike bar za narednih šest meseci intenzivnog korišćenja.Tako sam teška srca odlučila da neko vreme apstiniram od O&A kataloga i "strastvenog" (ili fanatičnog) online naručivanja. Dani su prolazili. Nedelje...Meseci. A onda sam prošlog ponedeljka primetila da mi je poslednja maskara (od pet koliko sam imala u rezervi) na izdisaju! Kolona gelova za tuširanje se proredila i najzad ničeg od proizvoda za zimsku negu kose nije bilo na vidiku. Više nego dovoljan broj razloga :)

Ovaj post je najava za nekoliko narednih recenzija koje ćete čitati. Pomalo razočarano moram da primetim, listajući oba kataloga, da ni Avon ni Oriflame nemaju mnogo "noviteta". Avon u svom C16 katalogu predstavlja novu glamuroznu Luxe make up kolekciju. Privukli su me, kao i obično karmini i senke. Više o tome, uskoro!


Osim toga, na skoro 250 strana, dominira zaista impresivan izbor nakita, aksesoara i pratećeg materijala, gomila mirišljavih (i već viđenih) setova i nova Drama maskara u kompletu sa simpatičnom torbicom. 

Oriflame C16 na čak 160 stranica (da li se to meni čini ili je katalog deblji nego inače?) promoviše novu Sparkle in Paris mirisnu notu i prateće make up, body & accessories proizvode iz iste linije. Mozda vam se svidi miris, moj utisak je: još jedna varijacija na temu.

Ono što bih izdvojila iz gomile gift setova sa nagoveštajem predstojećih praznika je nova jesenja Neo Chic make up kolekcija (trobojne senke, karmin i lak za nokte) koja eksplozivnim bojama naglašava usne i gradi ravnotežu prelepim, pastelnim senkama za oči i interesantnim ali nežnim bojama laka za nokte. Sve to u preslatkim kutijicama. O ovoj kolekciji detaljnije u sledećem postu!





Nisam mogla da "zaobiđem" Oriflame Hyper Stretch maskaru, Avonov već legendarni Advance Techniques Lotus Shield i još neke proizvode o kojima ćete, naravno čitati.

Nadam se da sam vas zainteresovala :)