svibnja 2011

Prezentacija: New SOLUTIONS - Kada se priroda sretne sa naukom, lepe stvari se dese :)

Kao što ste mogli da primetite, Avon je "ponovio" svoju proslavljenu kolekciju za negu lica Solutions i kreirao je u potpuno novom, lepšem i modernijem ruhu. U trenutno aktuelnom katalogu, Avon je ponudio staru Solutions kolekciju poslednji put, a na predposlednjoj strani su se pojavila probna mini pakovanja nove - što me je, moram priznati, baš oduševilo :)
Dakle o čemu je zapravo reč? Evo šta Avon kaže: Tražili smo jedinstvene prirodne sastojke koji deluju na kožu. Odabrali smo samo najkvalitetnije. Razvili smo svilenkaste formule sa iznenađujućim teksturama i laganim,  prijatnim mirisom, koje deluju u skladu sa potrebama kože. Solutions nega kože predstavlja moć prirode i nauke i tako Vam pomaže da otkrijete svoju prirodnu lepotu. Kada se priroda sretne sa naukom, lepe stvari se dese. Zvuči uverljivo :)

Novu Solutions kolekciju za negu kože lica čine pet linija proizvoda:

Solutions Complete Balance - vraća prirodan balans koži! Linija je formulisana čajem lista kamelije, koji sadrži antioksidante i minerale kao što je cink koji redukuje stvaranje masnoće. Koža izgleda vidno izbalansirana i zdrava. 88%* žena je primetilo da njihova kombinovana koža postaje lepa i uravnotežena nakon samo dve nedelje. Formula vidno balansira kožu.



Solutions Beautiful Hydration - hidrira i čini kožu blistavom! Linija je formulisana sa rajskim žitaricama koje stimulišu obnavljanje kože. Koža je vidno zdravijeg i blistabijeg izgleda. 83%* žena je primetilo poboljšanje u teksturi i izgledu kože. Proizvodi daju vidno zdraviju, blistavu kožu i bolji tonus.


Solutions Sensitive Botanicals - umiruje kožu! Formulisana je sa ekstraktom biljke prkos. Prkos je bogat esencijalnim nutrijentima kao što je kalcijum – čiji nedostatak može izazvati osetljivost kože. Sa ovom linijom, koža se oseća dobro i izgleda dobro. Za samo 3 dana, Vaša koža će izgledati i osećati se zdravo, blistavo i savršeno. Bez mirisa i boje koji mogu izazvati iritaciju, ova linija je najbolji izbor za osetljivu kožu.


Solutions Youth Minerals - čini kožu mladolikom! Linija je formulisana sa ametist mineralnim kompleksom. Ametist je bogat manganom koji podstiče proizvodnju kolagena. 86% žena pokazalo je vidljivo zdraviju, mladoliku kožu sa umanjenom vidljivošću linija i ujednačen ten za samo 2 nedelje. Za kožu koja ima fine bore i neujednačen ten!


Solutions Ageless Accolade - čvršća i zategnuta koža! Linija je formulisana sa hibiskusom. Hibiskus je tropska biljka visoke nutritivne vrednosti, pomaže u zatezanju dermalno-epidermalnih slojeva kože i predstavlja moćni anti - age sastojak. Ova linija ojačava kožu, povećava nivo vlažnosti, učvršćuje je i zateže. Umanjuje čak i vidljivost finih linija. U testiranju, žene su primetile vidljivo čvršću, zategnutiju kožu sa umanjenom vidljiošću depigmentacije.



Nadam se da sam vas ovim postom, uz sve ove simpatične video klipove :D ubedila da razmislite i pronađete svoju liniju u novoj Solutions kolekciji :)












Avon makeup removers - koji naručiti a koji ne



Od jutros pokušavam da sročim ovaj post, ali ne uspevam. Pažnju mi skreće dobovanje! Tup...tup...tup tup....tup...tup...tuptuptup!!! Ne volim kišu, a ono što stvarno teško podnosim je kada me umesto sunčanog jutra dočekaju sivi i mokri prozori. To je kao da vas neko zatvori u galeriju veoma loših slika!

Jedna od stvari koja je na velikoj probi kada je aktuelno kišno vreme je vodootporna šminka tj. koliko je zaista vodootporna. S druge strane, waterproof makeup se izuzetno teško skida - da ne kažem ne skida - sa lica, ako nemate pri ruci neko efikasno sredstvo za skidanje šminke. I tu dođosmo, vođeni kišom, do teme današnjeg članka :)

Avon je do sada, na našem tržištu, lansirao svega dva sredstva za uklanjanje šminke: Avon conditioning eye makeup remover lotion i Avon Perfect Wear makeup remover. 

Avon conditioning eye makeup remover lotion je sredstvo za skidanje šminke specijalno dizajniran za predeo oka. Kako Avon tvrdi nežno otklanja šminku jednim potezom. 

Tekstura je kremasta, tečna, bele boje. Izgleda kao malo masniji losion za telo. Ja nemam osetljive oči, ali svaki put kada pokušam da uklonim šminku ovim losionom, imam reakciju na isti. Pre svega osetim prilično bolno "peckanje" u očima, a nakon ispiranja vodom i pokušaja da uklonim losion (što ne ide tako lako jer je formula masna), imam primetno crvenilo sluzokože. Da naglasim, da znam osobe koje koriste ovaj losion i nemaju ovakvu, niti sličnu reakciju. 

Ako pričamo o uklanjanju neke jače ili vodootporne šminke, ovaj losion je, mogu slobodno reći, beskoristan. Ništa od priče o magičnom skidanju makeup - a "jednim potezom". Koliko god puta da pokušate maskara će, u najboljem slučaju, ostati razmrljana. Iskreno, da li ćete šminku uklanjati ovim losionom ili nekom malo masnijom univerzalnom kremom (tipa Nivea) potpuno je svejedno!

Pakovanje&dizajn: prilično bezlična bela, plastična boca, sa poklopcem. Većeg je formata, pa nije baš zgodna za torbice - više je za policu u kupatilu. Pakovanje od 150ml.

Ovo je sredstvo koje definitivno nije vredno kupovine!

*

Avon Perfect Wear makeup remover ili sredstvo za otklanjanje šminke sa celog lica. Nežno i efikasno uklanja kompletan makeup, posebno dizajniran za osetljive oči i osobe koje koriste sočiva (Avon).
U pitanju je dvofazna, providna tečnost, pa je bočicu neophodno lepo promućkati pre upotrebe. Pri nanošenju vodite računa da vam ne iscuri previše - dovoljno je svega par kapi. Potom prislonite tufer, sačekajte par sekundi i šminka nestaje sa lica kao magijom :) Sredstvo je izuzetno efikasno, veoma se brzo absorbuje i ne ostavlja nikakav osećaj na koži. Što se tiče nekih iritacija, oči ga bukvalno ne osećaju! Iz mog dosadašnjeg iskustva uklanja sve: maskare, karmine, podloge, olovke i to bez ikakvog napora. 

Pakovanje&dizajn: Mala, providna bočica, sa zatvaračem, zgodna za torbice ili putovanja. Pakovanje je od 50ml i to je moja jedina zamerka - prilično se brzo istroši. 


Avon Perfect Wear makeup remover je verovatno najbolje sredstvo za uklanjanje šminke koje sam do sada koristila. Veoma efikasno i potpuno neosetno za kožu, vredi svaku paru koju za njega izdvojite :) Moja iskrena preporuka!


***** 













  

Avon Solutions Cellu-Sculpt 3X - radi ili ne?

Mada su na našem tržištu prisutni raznorazni anticelulit tretmani, do skora nisam obraćala posebnu pažnju na ovu grupu proizvoda. Jednim delom, priznajem, zato što sam od onih "tanušnih" osoba, a osim toga zato što, iskreno, nisam preterano verovala u teoriju "kreme - borca protiv celulita". Mislim, koliko jedna krema zaista može da pomogne da vaš celulit nestane??? Ali može :)


Negde pred moj put u Egipat, Avon je promovisao po specijalnoj ceni svoj najnoviji anticelulit tretman. Moj celulit je zastupljen pretežno na butinama i zadnjici (O da! I tanke osobe imaju celulit!), i tako sam, isprobavajući kupaće kostime, rešila da dam šansu Avonovom najnovijem "borcu" - Solutions Cellu-Sculpt 3X.

Avon Solutions Cellu-Sculpt 3X tretman čine bogata gelasta krema, formulisana na bazi Lipo-Smooth tehnologije, koja vidno umanjuje izgled celulita i trostruki roler masažer, kojim se pospešuje mikrocirkulacija kože - što je jedan od najvažnijih činilaca u "razbijanju" celulita.

Što se tiče teksture u pitanju je nešto između gela i losiona za telo - ne preterano tanka, ali ni preterano masna krema. Prilično se lepo apsorbuje - ali ne prebrzo, tako da imate vremena da lepo izmasirate problematične oblasti. Nije lepljiva i npr. možete da obučete obuću neposredno nakon upotrebe tretmana - a da se ne osećate ulepljeno :D Dakle, zaista je prijatna za korišćenje.
Ono što ćete sigurno primetiti je miris :) Mogu slobodno reći da je krema blago parfemisana. U pitanju je nekako fresh i pomalo rezak miris. Meni lično se ne dopada - asocira me pomalo na muške dezodoranse. I to je mislim jedina mana, koju sam uspela da pronađem :)

Kako sam ja koristila Cellu-Sculpt 3X? Svako veče, pre spavanja, utrljala bih kremu na kožu - koristeći malo veću količinu na problematičnim mestima, a zatim masažerom, kružnim pokretima umasirala, sve dok je koža potpuno ne absorbuje. 

Nakon dve nedelje, svakodnevnog korišćenja Cellu-Sculpt tretmana na gore opisan način, primetila sam prve promene. Koža je izgledala zdravije, zategnutije na dodir. Do kraja meseca (od početka korišćenja), na moje zaprepašćenje, više nije bilo "pomorandzine kore", koža je izgledala lepo, glatko i potpuno zategnuto.

Naravno, gotovo sam sigurna da ćete ubrzati rezultate ako se pride bavite nekom fizičkom aktivnošću (trčanje, bicikla, vežbice....šta bilo). Takođe, možete da ne budete lenji - kao ja - pa da nanosite tretman dva puta dnevno - umesto jednom, pred spavanje. Još nešto, pijte litre vode! Voda je najbolja prirodna supstanca koja pomaže u borbi protiv celulita.

Pakovanje&dizajn: Veoma praktična i šarmantna tuba, ljubičaste boje, sa poklopcem - što je fenomenalno za putovanja! Fino paše u ruci i kuglice zaista rotiraju - ne zaglavljuju se. Tubu dobijete u kartonskoj zaštitnoj kutiji, sa sve uputstvom! (Bravo za Avon! :D). Pakovanje od 150 ml. Ja sam za mesec dana, svakodnevnog korišćenja - uz ponekad možda i preterano nanošenje kreme - uspela da potrošim trećinu, tako da krema traje. Cena je uz sve ove osobine, prilično povoljna.

Ja sam potpuno oduševljena ovim proizvodom i preporučujem ga kao must have it u "arsenalu" priprema za predstojeće leto :)

*****



Mah mah svima !!!

Konacno sam uspela da se dokopam lap top - a i malo slobodnog vremena te ce najzad "osvanuti" nov post :)

Za sve vas koji ste se zapitali "sta bi sa zenom?!?" (citiram iz jednog pristiglog maila :D), dakle nisam odustala od bloga - nista slicno!!! Samo sam na malo duzem proputovanju. Doduse, mislila sam da cu imati vremena da povremeno otkucam koju recenziju, medjutim, u Egiptu jednostavno nemate vremena da disete, sto od hrane:D, sto od trcanja po svim mogucim i nemogucim mestima "za videti i otkriti".

Za sada, mogu samo da vam kazem da se Avon sun - block losion pokazao kao stvaaarno dobar i veeeooooma vodootporan.

Jedan veeeeliki topli pozdrav iz Kaira i puno nekih novih idejica i postova od sredine maja, kad se vratim :)

Mah mah!!!