ožujka 2011

MagiX cashmere finish foundation SPF 10 - Feeling is believing!

U prethodnom postu sam pisala o Magix prajmeru, pa na vaš zahtev, danas nastavljam sa Magix proizvodima :) Još jedna iz porodice "magičnih tubica", poznatija kao MagiX cashmere finish liquid foundation SPF 10.


Šta Avon kaže? Tečni puder, ostavlja osećaj mekoće - poput kašmira. Pruža srednju pokrivenost i prirodnu mat završnicu.

MagiX cashmere tečni puder nije moj izbor br. 1, kada su Avonovi puderi u pitanju (i dalje vodi extralasting perfectwear), ali priznajem da je simpatičan pokušaj Avona da u jednom proizvodu iskombinuje osobine dobrog prajmera (skupljanje pora, matiranje sjaja, efekat glatke kože) sa tečnim puderom.

U pitanju je penasto - tečna formula, koja se veoma fino nanosi - nema problema oko razmazivanja. Ostavlja izuzetno lagan, gotovo vazdušast, "barely there" osećaj na koži i veoma je prijatan za nošenje. Svilenkaste je teksture i čini kožu glatkom, mekom  i nežnom na dodir. 

Pokrivenost je srednja ka slaboj (čak pre slaba!) i više je kao neka tonirana krema nego puder. Dakle, ako od tečnog pudera očekujete da vam prekrije nepravilnosti na licu, ovaj to sigurno neće! Međutim, postigla sam fin efekat sa ovim puderom i puderom u prahu preko. Moram da naglasim da sam ga koristila najviše leti, jer je postojan i ne širi pore - inače izbegavam tečne pudere leti, jer mi se nekako tope na licu i imam taj "lepljiv" neprijatan osećaj.

Dugo matira kožu, rekla bih čak duže od Magix prajmera, i to tako da je ne čini mrtvo - suvom, već nekako svežom i prirodnom. U tom smislu, ovaj puder je idealan za nekoga kome je dugotrajan mat efekat jedan od bitnijih zahteva u toku dana - dakle kombinovan/masni tip kože. Ako imate osetljivu kožu, obavezno isprobajte tester, pre naručivanja!!! Mojoj drugarici je napravio neželjeno crvenilo i vrlo burnu reakciju na licu.


Ne skuplja se u borama i ne naglašava sve one fine i manje fine linije. Apsolutno ne spada u tešku šminku. Takođe plus za zaštitni faktor SPF10.

Na našem tržištu u ponudi je pet nijansi, a na američkom čak 12! Vezano za izbor nijanse, jedna napomena! Nijanse se vrlo razlikuju od Avonovih nijansi za Perfectwear pudere i ostale podloge, pa se ne oslanjajte na već isprobanu nijansu nekog drugog Avonovog pudera koji koristite, već se dobro zagledajte u katalog, a još bolje - naručite uzorak :)


Primetila sam, pri istiskivanju proizvoda iz tubice, da je malo više vodnjikav. Ako vam se ovo desi, malo ga "protresete" pre upotrebe :) Meni je pomoglo.


Pakovanje&Dizajn: Standardna "slim" plastična tubica, od 30ml, zgodna za korišćenje.

Zaključak: Kao svakodnevni, lagani, letnji puder, od koga očekujete da vam pre svega matira kožu i pruži prirodni izgled, ovaj puder potpuno zadovoljava. Ali ništa više od toga. Nekako sam mnogo više oduševljena Magix prajmerom nego Magix tečnim puderom.


* * *






MagIX face perfector - magično ili ne?

Pre izvesnog vremena, u okviru Avon Color make up linije, pojavila se zanimljiva tubica, koja mnogo obećava. Odmah sam se bacila na google istraživanje, ali kako je proizvod bio priličan novitet, nisam uspela da iskopam bogzna šta, pa sam prosto odlučila da ga naručim i sama ispitam o čemu je reč :)

U našem katalogu se nalazi pod imenom Magix podloga za lice SPF 20, ali ne radi se o tečnom puderu! (Moram da napomenem, budući da u katalogu i tečni puderi stoje pod imenom: podloga za lice pa kod mnogih ovo pravi zabunu). Dakle, za sve one koji su razočarani jer Magix podloga "ne pokriva skoro ništa", u pitanju je prajmer - podloga ili baza, koja se nanosi na lice pre pudera!!!

Prajmeri su inače relativno noviji proizvod na make up tržištu (ne samo u Avonu). To su podloge koje pripremaju kožu za nanošenje pudera - koža je glađa, izgled je prirodniji, puder se može preciznije naneti. Uz pomoć prajmer podloge, puder duže ostaje na licu. Pored onih za osobe sa masnom i mešovitom kožom, koje upijaju višak masnoće, matiraju kožu, a neke imaju i efekat skupljanja pora, postoje i podloge za suvu kožu, koje su hranljive i smanjuju crvenilo.

Šta Avon kaže o Magix face perfector tubici? Magična, lagana gelasta formula, namenjena svim tipovima kože. Pruža savršen izgled, neprimetno pokriva sve nedostatke. Daje dugotrajan mat efekat (do 10 sati!). Vidno smanjuje pore dejstvom Optix Light-Diffusing tehnologije. Vizuelno uklanja fine linije i čini kožu mekom i nežnom.


U pitanju je beličast, polukremast gel koji se lepo razmazuje. Sadrži silikone, te u tom smislu čini kožu zaista besprekorno glatkom - popuni fine linije i blage nepravilnosti na licu. Pri nanošenju, prelazi iz gelastog u puderast oblik, pa dobijate onaj fin "satenski" osećaj. Dosta se brzo absorbuje i potpuno je lagan, gotovo "vazdušast".

Formula je bez pigmenta - bezbojna i u tom smislu ne očekujte da će pokriti nedostatke na koži kao puder! Ovo je prosto prajmer - podloga koja priprema lice za dalje šminkanje! 

Prvo što sam primetila, nakon nanošenja Magix podloge, je da sam iznenađujuće lakše uspela da nanesem tečni puder. Mnogo se bolje i ravnomernije razmazuje (u odnosu na slučaj kada koristim hidrantnu kremu kao podlogu) i čini mi se da sam upotrebila manju količinu pudera. Još jedan veliki plus: puder vidno duže ostaje na licu! Međutim, efekat matiranja me je oduševio! Matira bar 8 sati (duže nisam probala) pa vam se za svo to vreme neće pojaviti presijavanje na čelu i bradi :) 

Jedan veeeliki plus ide na SPF 20 zaštitu - nemaju je sve podloge!

Ono što bih uzela kao minus je da Magix podloga definitivno isušuje kožu. Bez obzira, što ga Avon preporučuje svim tipovima kože, rekla bih da je prvenstveno namenjen osobama sa masnom i kombinovanom kožom (normalna ka masnoj), pre nego nekome sa suvom i dehidriranom. Takođe, budući da sadrži silikone, može da izazove pravi haos na licu ako ste kojim slučajem alergični na iste (što sam imala prilike da vidim - crvenilo, akne, lice je jednostavno buknulo!), pa treba obratiti pažnju i na ovaj "detalj".

Pakovanje&dizajn: Plastična tubica, boje slonovače, standardnih dimenzija, pakovanje od 30ml, pogodnog oblika za jednostavno istiskivanje sadržaja.

Što se tiče upotrebe (mnogi su pitali kako se zapravo koristi), evo par reči. Nakon uobičajenog čišćenja lica, možete naneti hidrantnu kremu, a i ne morate - zavisi od vaše kože. Nakon toga, nanosite i razmazujete Magix, preko celog lica ili samo na određene delove (ja ga nanosim isključivo u T zoni:čelo, nos, brada). Sačekate 5 do 10 minuta, pa nastavite sa puderom.

Mada Avon naglašava da se Magix podloga može koristiti i samostalno, bez pravog pudera, ja bih ga ipak koristila samo kao dobar prajmer. Ukoliko vam lice već nije skoro pa perfektno, bez ikakvih nedostataka za prekriti, nećete nimalo biti zadovoljni samo Magix - om. Pa čak i tada, može da prođe jedino kao dnevna neobavezna varijanta - u smislu da će vam lice biti blago ujednačeno i malo više "sređeno" nego da ste prosto ostali na hidrantnoj kremi. 

Zaključak: Sve u svemu, odličan proizvod! A za cenu od nekih 600 dinara, koliko je u trenutnoj brošuri 5/2011, zaista za svaku preporuku!


* * * *


Revija Avonovih maskara!

Sigurno ste primetili da Avon ima više nego bogatu ponudu maskara i redovno "izbacuje" nove :D Za mene je prava noćna mora kada me kupac zamoli da mu, od svih tih iz kataloga, preporučim onu "dobru". Pre svega, preporučivati maskaru može da bude vrlo nezahvalan posao - prvo što su svačije trepavice različite, drugo što razne žene vole različiti efekat na trepavicama! Zato ću, pre nego što vam predstavim Avon maskare koje sam isporbala, naglasiti kvalitet svojih trepavica, kao i kakav efekat očekujem od maskare :)

Moje trepavice nisu naročito guste, nisu ni naročito duge. Ako ne stavim maskaru može se reći da su neprimetne. Za svaki dan, volim pre svega da ih definišem, dok za neku večernju varijantu volim da izgledaju glamuroznije, u smislu volumena (dakle značajno gušće) i potrebna mi je maskara koja pruža extra volumen.

Sve Avon maskare su anitalergijski i oftamološki testirane!

Od vodootpornih maskara Avon ima da ponudi svega dve Perfect wear i Color trend Plump up the volume.

Perfect wear maskara - vodootporna, dugotrajna - traje do 16h i super razmaziva. Pakovanje od 7ml.
Ovo je maskara koju koristim svakodnevno, već godinama! Ranije su bile u ponudi tri nijanse: crna, braon i navy plava, međutim u poslednje vreme može se naći samo crna. (Nadam se da će vratiti navy jer je zaista bila dobra nijansa!). Ne radi ništa posebno, osim što definiše trepavice - dakle ne čini ih nešto extremno gušćim, niti dužim, niti ih uvija. Trepavice su samo lepo definisane, ali će tako ostati ceo dan! Tekstura je srednje gustine ali je lagana i ne slepljuje trepavice. Ne razmazuje se i zaista je vodootporna. Može da se ukloni jedino sredstvom za skidanje šminke i to nekim dobrim :D  Dakle ova maskara je odličan izbor za every day look i za nekoga ko ima lepe trepavice i želi samo da ih naglasi.


Color trend Plump up the volum maskara - moderno dizajniranom četkicom pruža dvostruko veći volumen. Pakovanje od 7ml.




Budući da su mnogi Avon kupci veoma rezervisani kada je Color trend linija u pitanju, verovatno će vam zvučati čudno, ali kada se sve sabere, ovo je najbolja maskara od svih koje sam koristila iz Avona. Mislim da je fora u dizajnu četkice, koja je tanka, sa dvostrukim pramenčićima dlake i omogućava izuzetan efekat. Vrlo se lepo nanosi i pruža divan volumen, dodatno produžava trepavice a pritom ih lepo razdvaja. Čini ih gušćim, dužim, sjajnijim i bez grudvica! Ne razmazuje se i traje ceo dan. Takođe je 100% vodootporna - ja sam se kupala u moru sa ovom maskarom na očima :D Prilično davno, Avon je imao u ponudi, pored standarne crne i braon nijanse i neku fluoroscentnu zelenu i plavu - krajnje zabavan izbor za leto :) Baš mi je žao što ih više nema u ponudi. Ukratko, ova maskara je prijatno iznenađenje Color trend linije a odnos cene i kvaliteta su velika preporuka!


Spectra lush mascara - omogućava kontrolu volumena trepavica od normalnog do 8x većeg! Pakovanje od 9ml.




Pakovanje je dizajnirano tako da, rotiranjem točkića na dnu tubice možete da menjate opcije 1 - 2 - 3 i na taj način oslobađate manje ili više proizvoda na četkicu. U tom smislu, trebalo bi da opcijom 1 postignete neku normalnu gustinu trepavica, opcijom 2 malo gušći izgled - ali ne preterano napadan, a opcijom 3 krajnje naglašen, dramatičan volumen! 


U mom slučaju, razlike između ove tri opcije nisu naročito primetne, ali za nekoga ko ima ređe trepavice, ova maskara može da postigne bolji efekat. Sa opcijom 1, nakon dva nanošenja, postižem ok izgled - u smislu da su trepavice fino definisane. Sa opcijom 2 više su naglašene, ali nema neke velike razlike. Međutim okretanjem točkića na 3, trepavice su pune proizvoda i izrazito slepljene - što ne volim! U tom smislu, više mi je odgovaralo da  koristim opciju 2 ili 1 sa više nanošenja nego opciju 3. Ili preporučujem da nežno i sporije povlačite četkicu - zašta ja nemam strpljena jer sam uvek u nekoj trci sa vremenom:) Četkica je deblja od prosečne, dugačka i prilično gusta. Mislim da bi bio bolji efekat da je tanja. Kao veliki minus, uzimam to što se maskara  razliva na sve strane, pa opet, morate pažljivo da je nanosite. Takođe, ne traje ceo dan i prilično se brzo suši - meni je tubica trajala svega 2 - 3 nedelje. Sve u svemu, prosečna maskara. Za istu cenu, Avon ima mnogo bolje!


Supershock maskara - maskara koja pruža "šokantan" do 12x veći, ekstremni volumen. Pakovanje od 10ml. Dostupna u crnoj i braon nijansi.



O ovoj maskari uglavnom možete da čujete samo hvalospeve :) I zaista imam dosta kupaca, koji je već po ko zna koji put naručuju, veoma zadovoljni efektom i uvek ostanem prijatno iznenađena zbog toga. Međutim, što se mojih trepavica tiče, ova maskara nije ništa posebno. Iz tog razloga, predpostavljam da je bolja za nekoga sa dužim trepavicama. 


Pre svega ovo je  v e l i k a  maskara :D Tuba je od 10ml, umesto standardnih 7ml. A četkica će vas sigurno iznenaditi. U pitanju je dugačka, gusta, debela i jednom rečju ogromna četkica - bar za one četkice koje sam ja do sada viđala kod maskara. U tom smislu, bio mi je zaista problem da nanesem proizvod, a da ne "zakačim" kapak i uništim ostatak šminke - jednostavno ne vidim šta radim :D Ali recimo da sam se navikla nakon nekog vremena. Što se tiče volumena, očekivala sam mnogo veći volume (budući da Avon obećava "šokantno guste trepavice"). Inače sam kupila ovu maskaru kao "podršku" teškom maku up - u - za večernje izlazak varijante. U svakom slučaju, trepavice su definitivno gušće, ne nešto glamurozno ali primetno. Ono što mi se sviđa kod Supershock maskare, budući da nije vodootporna, je da ne curi, ne razmazuje se i prilično traje. Takođe nemam ništa loše da kažem na temu slepljivanja trepavica - lepo ih razdvoji - valjda je u tome "čar" tolike četkice :D Moja prijateljica - koja je inače presrećna ovim izborom maskare i ima mnogo duže trepavice od mojih! - kaže da su joj nakon više nanošenja trepavice i blago uvijene ka gore.


Sve u svemu, nisam sigurna za tih 12x veći volumen, ali sasvim ok izbor maskare.


Super curlacious maskara - pruža zavodljivo MEGA uvijene trepavice, postojana, "otvara" vaš pogled. Pakovanje od 7ml. Dostupna u crnoj i braon/crnoj nijansi.




Ja inače ne koristim maskare koje uvijaju trepavice ali ovu sam probala (jer kao što ste primetili, volim sve da probam kada je šminka u pitanju:D) i mogu da kažem da sam ostala apsolutno impresionirana. Moje trepavice nisu preterano dugačke i iz tog razloga nisam očekivala nikakav naročit efekat. Međutim ova maskara je uspela da izvije i najsitnije trepavice! Nema grudvica, trepavice su ravnomerno definisane, uvijene i deluju prirodno. U tom smislu mislim da se ova maskara neće dopasti onima koji vole "tešku" šminku na očima. Ona samo uvija i definiše trepavice i neće ih učiniti gušćim bez obzira koliko slojeva stavite. Dakle u pitanju je lagana formula. Takođe, preporučujem da ne preterate sa premazivanjem - iz ličnog iskustva, više od tri sloja će uništiti lepo izvijene trepavice :) Maskara je postojana, recimo puno osmočasovno radno vreme, ne razmazuje se ali nije vodootporna! Veoma lako se uklanja sredstvom za skidanje šminke.


Svako ko voli uvijene trepavice, može slobodno da se opredeli za ovu maskaru!


Supermagnify maskara - umnožava i uvećava trepavice, pruža do 60% više trepavica. Pakovanje od 7ml. Dostupna u crnoj i crno/braon nijansi.


Od svih Avonovih maskara koje nisu vodootporne, ovo je moj No. 1 maskara! U pitanju je prva Avonova maskara iz generacije maskara koje daje volumen svakoj trepavici posebno. Pruža dodatni volumen i efekat "umnoženih trepavica". 


Kod ove maskare mi se pre svega dopada četkica, koja je dugačka i prilično tanka, sa finom, kratkom dlakom. Omogućava da lako i jednostavno zahvatite svaku trepavicu, čak i one koje su obično teže dostupne  - od ugla do ugla - bez ostavljanja mrlja na koži ili kapcima! Tekstura je tanja pa su definitivno potrebna dva nanošenja, za značajno punije i lepo definisane trepavice. Ono što je jedinstevno je da formula sadrži glatke mikro kuglice, koje čine da se trepavice međusobno lepo razdvoje, tako da nema slepljivanja. Zvanično, ova maskara ne spada u vodootporne, ali sam primetila da sadrži određen stepen otpornosti na vodu! Ako vlažnim prstima protrljate oči, ništa se neće razmazati! U tom smislu veoma je postojana. Mogu je nositi ceo dan  bez ikakvih korekcija. Jednostavno se skida sredstvom za skidanje šminke. 


Sa Supermagnify maskarom sam postigla najbolji efekat što se tiče punoće i volumena: veoma se lako nanosi, pruža vidljivo veći volumen, stoji ceo dan na očima bez mrlja! Veoma sam zadovoljna i preporučila bih je svakome ko ima slične potrebe. 


Nadam se da vam je članak koliko toliko pomogao. Ovo su naravno samo moja iskustva, i sigurno je da neko drugi ima potuno drugačija :D 












NATURALS roll on dezodorans sa krastavcem i dinjom

Uvek sam nekako zanemarivala činjenicu da Avon u svojoj ponudi ima i dezodoranse i to anti perspirant dezodoranse! Niko od mojih kupaca ih nikada nije tražio, a nisam ni čula da ih neko drugi koristi, tako da sam bez ikakvih uticaja sa strane - iz čiste znatiželje naručila Naturalsovu roll - on kombinaciju krastavca i dinje.

Moj prvi izbor dezodoransa su Dove pa Nivea. Od dezodoransa očekujem celodnevnu zaštitu, veoma brzu absorbcionu moć, prijatan miris i osećaj svežine. Naturals dezodorans je daleko ispod mojih očekivanja.


Opis: NATURALS cucumber melon roll-on anti-perspirant dezodorans - pruža dugotrajnu zaštitu i hidrataciju, čineći da imate osećaj svežine celog dana.

Što se tiče mirisa, očekivala sam da bude slađi zbog dinje, međutim nije. Miris je izuzetno lep i apsolutno osvežavajući. Veoma primetan ali ne intenzivan u smislu da vas "napada". Kada pomislite "osvežavajući", želite da mirišete baš tako! Dakle, miris me je potpuno oduševio. 

Međutim, ono što mi najviše smeta kod ovog dezodoransa je to što koža gotovo da ga ne upija!!! Polu kremaste je teksture. Kada sam ga nanela, narednih 15 minuta sam čekala da ga koža absorbuje! Veliki minus!

Zaštita nije loša, ali definitivno nije celodnevna i ne bih se usudila da ga koristim leti - kada se mnogo više znojim - mislim da bi bio neupotrebljiv.


Pakovanje&dizajn: Simpatična plastična bočica, od 50ml, sa velikom roll - on kuglicom, koja se ne koči (pohvalno!). Dizajnirana da može lepo da se obuhvati šakom - vrlo zgodno za nanošenje.

Zaključak: Ovaj dezodorans definitivno nije nešto što bih bilo kome preporučila. Eventualno, ako imate vrlo osetljivu kožu, pa ste sprečeni da koristite neke jače i bolje, možda vam ovaj odgovara. Ali za pravu zaštitu, moraćete da ga nanosite više puta u toku dana. Ja svoju bočicu, trenutno koristim nakon tuširanja, pred spavanje jer mi se zaista sviđa miris :), ali sam sigurna da ga više neću naručivati.

*


True colour rumenilo - pravo "osveženje" :)

Ne znam zašto ali dugo nisam u Avonovoj brošuri ugledala rumenila, toliko dugo da nisam sigurna da li su ih ikada imali u ponudi :D Uglavnom, za ovo vreme, koliko se "zabavljam" oko prodaje Avona, puno ljudi me je pitalo za rumenila. Tako da sam se stvarno oduševila, kada sam ih konačno ugledala u brošuri za kampanju 5! Naručila sam odmah jedan primerak za sebe da isprobam :)

U pitanju je make up linija True colour rumenila. Avon ih je izbacio kao novitete i to u dve nijanse: soft plum i russet - sad da li su generalno True colour rumenila "NOVO" u ponudi ili su nove samo nijanse nisam sigurna. 
Soft plum
Russet

Opis: Avon True colour blush je dugotrajno kameno rumenilo koje upija sjaj, idealno za masnu kožu. 

Ja sam odabrala soft plum nijansu koja ide na rozikasto, dok je russet u osnovi žućkasto. Boja je lepa i vrlo pigmentisana tako da se može nadgrađivati od svetlije do intenzivnije. Nije skroz mat i ima blagi sedefasti odsjaj, ali ništa strašno, samo daje zdrav sjaj licu - međutim moguće da russet nijansa ima više sedefa, treba proveriti!


Tekstura je svilenkasto - puderasta, glatka, jako se lepo i ravnomerno nanosi. Rumenilo je meko ali se ne rasipa po kutijici! Što se tiče dugotrajnosti, zaista je izuzetno postojano i traje praktično ceo dan!


Pakovanje&dizajn: Crna, elegantna kutijica u kojoj dobijate 6g rumenila.  Ima stvarno veliko ogledalo i dolazi sa četkicom. Što se četkice tiče, kvalitetna je ali je za moje potrebe mala. Pretpostavljam da nekome ko je veštiji, ovo ne bi predstavljalo problem. Meni ipak treba veća :)


Zaključak: Ovo rumenilo je zaista kvalitetno - u toj kategoriji rumenila. Postojano je, lepo se nanosi i može se kupiti za sasvim pristojnu cenu. Standardna cena je 600 dinara, a u predstojećem katalogu za april, na sniženju je i možete ga kupiti za 419 dinara. Međutim mana, i to ne mala, je što su u ponudi kod nas samo dve nijanse! Vidim da su za Američko tržište izbacili čak  deset! U svakom slučaju isplati vam se da ga isprobate. Moja preporuka!


* * * * 



Najava za 05/2011: Namamite sunce zlatom :)


Nemojte se iznenaditi, ako vam se učini da ste, otvorivši katalog za kampanju 05/2011, zapravo zalutali na neku livadu prepunu cveća i obasjanu suncem. U aprilskoj brošuri dočekaće vas pravo proleće, puno boja, svetlosti, sjaja i opojnih mirisa :) 

Avon je izgleda odlučio da u predstojećoj sezoni, vaša šminka bude optočena pravim, 24K zlatom :) Na prvim stranicama brošure za april mesec, dočekaće vas potpuno nova, očaravajuća i luksuzna 24K gold kolekcija, obogaćena česticama pravog zlata, koje reflektuju svetlost i pružaju dodatni intenzitet boji! Bilo da se radi o četvorobojnim senkama , 

dvostranim krejonom sa aplikatorom za smookey eyes efekat,

sjajevima, već viđenim karminima ili maskari - sa novom četkicom,

sve ima zlatni odsjaj. Dakle, "uhvatite" sunčeve zrake ovom make up kolekcijom :)

Ljubitelji mirisa Perceive obradovaće se novim prolećnim limitiranim izdanjem - morsko - citrusna kategorija. Ovo je definitivno moj izbor za proleće (dobila sam uzorak:). Osvežavajući mix frezije, dinje i sandalovine - vrlo neobično i interesantno.

Ja ne znam gde su Avonu do sada bila "zaturena" rumenila (ako ih je uopšte i bilo) ali evo konačno, u ponudi rumenilo, i to u čak dve nijanse! :D 

Ono zbog čega sam poskočila sa stolice kada sam ugledala sličicu u katalogu - do sada je bila samo u Američkoj ponudi (definitivno će biti prva stvar koju ću naručiti!) - fenomenalna četka za rumenilo pod kosim uglom!!! :D Jupiii jupii jej!

Nov izbor asesoara, od kojih su mene zadobile naočare za sunce - model Abbie (ali u ponudi je čak tri modela! - pa pronađite svoj favorit).
Novitet u Advance techniques kolekciji za kosu - pena specijalno za kovrdze - učvršćuje kovrdze i zadržava dugo njihovu formu :)


A da nas zima definitivno napušta svedoči i Avon SUN odeljak u brošuri - linija za zaštitu od sunca i negu kože nakon sunčanja. Kao novitet, u ponudi je losion za samopotamnjivanje lica i tela - light/medium u pakovanju od 150ml, sa mirisom vanile.
Bubble bath - kolekcija kupki, nudi nov miris bademovog cveta - slatkasto i prilično intenzivno.


Ali ono što me je apsolutno oduševilo, kada je nega tela sa primesama aromaterapije u pitanju, je najnoviji proizvodi iz Planet Spa kolekcije, koji ovog puta mirišu na Provansu :) Set koji uključuje dvofaznu, mlečnu kupku, masku za lice i noćno ulje za lice sa savršenim notama lavande i jasmina!


Uz to ide, preslatka kozmetička torbica :)


I za kraj, Naturals - pravi prolećni set: krema za lice, 2 u 1 tonik i sredstvo za čišćenje lica i maska za lice, sve sa ektraktom kamilice - nežno i prolećno!


Uživajte u proleću! :)

ADVANCE TECHNIQUES Daily shine serum za suve krajeve - moja omiljena bočica!

Za mene je kosa ono prvo što na nekome zapazim. Veoma vodim računa o izgledu kose. Može da mi se desi da se ne našminkam ili da napolje izađem u kućnim papučama, ali kosa će mi sasvim sigurno biti u najboljem mogućem izdanju :D 

Koristim raznorazna sredstva za negu i stajling kose i trudim se da ne preterujem. Ne znam da li ste vi primetili, ali jako je teško pronaći preparat koji će na kosi postići onaj efekat koji ste zamislili - a ne suprotan! Mnogi proizvodi su samo prošli kroz moje kupatilo, a naročito sam rezervisana kada su u pitanju serumi za kosu. Imala sam više seruma i obavezno su mi slepljivali kosu.


ADVANCE TECHNIQUES Daily shine dry ends serum radi bukvalno sve što je navedeno u opisu: redukuje suve krajeve, revitalizuje oštećene dlake, pruža glatku, sjajnu kosu i pruža do 65% manje kovrdza.

Sam serum je providna i uljasta supstanca, ali ređa nego ulje - gotovo vodenkasta. Bazira se na silikonima i vrlo lepo se prima i širi po kosi. Ima sladunjav, blag miris, koji mene podseća na ulje za bebe. 


Uputstvo za upotrebu: Nanosi se na upravo opranu i dobro prosušenu kosu (najbolje peškirom). Špricnete malo seruma na dlan, protrljate dlanove i utrljate serum u kosu sa akcentom na krajeve kose! Trebaće vam mala količina seruma, pa pazite da ne pošpricate previše - vrlo se lepo širi kroz kosu. Nakon toga možete da stilizujete i tretirate kosu uobičajeno - feniranje, presovanje i sl. Dakle, ne ispirate serum! Nakon nanošenja, primetićete da vam je na dlanovima ostao uljasti film, pa ćete morati da operete ruke :D

Serum takođe možete koristiti i na potpuno suvu kosu, u smislu nanošenja na krajeve ili pramenove, ako koristite presu.

Ono što ćete primetiti već nakon prvog nanošenja je da je kosa smirena - nema izlomljenih pramenova, kovrdze su manje uočljive - ali istovremeno pokretna i lepršava a ne ulepljena. Takođe kosa poprimi izuzetan sjaj.

Nakon nedelju dana svakodnevnog nanošenja, primetićete da su se suvi krajevi značajno redukovali - što je mene lično oduševilo, budući da imam običaj da koristim presu za kosu, pa su mi krajevi po definiciji suvi (još nisam otkrila idealno sredstvo za termičku zaštitu kose - ako znate neko, javite!).


Pakovanje&dizajn: Staklena bočica od 30ml, sa pumpicom i plastičnim zaštitnim poklopcem (koji ja uvek vrlo brzo izgubim!). Idealnih je dimenzija da stane u šaku, pa je pogodna za korišćenje. Nemam nikakvih zamerki na dizajn, a sama količina od 30ml će vam biti dovoljna za sigurnih 2 meseca redovnog korišćenja!

Zaključak: Ovaj serum je jedan od najboljih preparata za kosu koje koristim. Višefunkcionalan je i ekonomičan i vredi svaku paru! Preporučujem ga za sve tipove kose. Koristili su ga manje i više zahtevni kupci i do sada nikoga nisam imala prilike da čujem da se žali :) 

Cena u trenutno aktuelnoj brošuri 04/2011 je na popustu i iznosi 439 dinara, standardna cena je 600 dinara - što je još uvek povoljnije od mnogih sredstava za kosu ovog tipa!

Svih pet zvezdica za ovaj proizvod!


* * * * *

NAPOMENA: U brošuri za april - kampanja 05/2011 - dakle predstojećoj, serum će biti na extra akciji od 299 dinara (uz naručivanje još jednog proizvoda iz Advance Techniques, Avon za decu, Avon Sun, Footworks, Bubble bath ili Senses kolekcije) !!!



Planet Spa maske za lice - i to čak 3!

Maske za lice su jedna od najisplativijih stvari kojom možete "bombardovati" lice. Po meni spadaju u sam vrh proizvoda za negu kože. Imaju brzo i vidljivo dejstvo: hrane, oporavljaju, osvežavaju, pune energijom, dubinski čiste, zatežu i generalno blagotovorno deluju.

Ja koristim raznorazne maske za lice 2 - 3 puta nedeljno (a nekad i više :D), znači prilično često. Na listu "obaveznih" ulaze maske iz Avonove Planet Spa kolekcije. Pre svega zato što su izuzetno kvalitetne.


U skorijim brošurama, Avon nudi Planet Spa face mask set od 12 malenih pakovanja  tri različite maske za lice - dakle po četiri pakovanja za svaku masku i to: dead sea mineral facial mud mask, mediterranean olive oil hydrating facial mask i japanese sake and rise facial mask. Velika pohvala za ovaj set! Pre svega, odličan je za one koji još uvek nisu isprobali ove maske - da ne bi kupovali celu tubicu ako se ispostavi da im maska ne odgovara, drugo malo pakovanje je vrlo praktično za putovanja! Preporučujem ovaj set!

Ja ću, predstaviti takođe tri Planet Spa maske, koje koristim već više godina: Dead sea mineral facial mud mask, Mediterranean olive oil hydrating facial maskWhite tea energizing facial mask (nje nema u setu!).

Dead sea mineral facial mud mask  - Blatna maska za lice, obogaćena mineralima morske soli. U pitanju je maska koja vrši dubinsku detoksikaciju, čisti i zateže kožu. Tamno sive je boje - da! izgledaćete kao strašilo :D Tekstura je kremasta i vrlo razmaziva - ne preterano vodenkasta ali ne ni gusta kako se čini.


Drži se 20 minuta i za to vreme ćete osetiti kako vam se lice bukvalno zateže. Miriše na more, srednje intenzivno. Mene lično ovaj miris opušta, pa mi dosta prija dok je tih 20 minuta držim na licu :) Ostavlja osećaj potpuno čistog lica! Ispira se mlakom vodom, a nakon tretmana ovom maskom, obavezno nanesite svoju hidrantnu kremu za lice!



Mediterranean olive oil hydrating facial mask - Hidrantna maska za lice sa ekstraktom maslinovog ulja - s a v r š e n o hidrira. Ovu masku koristim tokom cele godine (zimi jer mi koža bude suvlja nego inače, leti jer je pravo uživanje staviti je iz frižidera na lice). Spada u malčice masnije maske, ali ne ostavlja apsolutno nikakav film na koži! Ima predivan nežan miris maslina. 


Po uputstvu je treba držati 20 minuta, međutim iz mog iskustva 15 je sasvim dovoljno. Spirate je mlakom vodom ili, ako je držite kraće, možete je ukloniti i običnim tuferom. Ostavlja kožu glatkom i mekom i kada je dodirnete osetićete onaj svilenkast osećaj pod prstima :) 


White tea energizing facial mask - Okrepljujuća maska za lice sa ekstraktom belog čaja. Beli čaj je dragocena biljčica koja raste samo u Kini. Smatraju ga prirodnim kozmetičkim "čudom" - usporava znakove starenja, obnavlja, opušta i daje koži energiju. Nakon ove maske lice bi trebalo da vam zablista! Od tri maske o kojima ovde pričam, ovu najmanje volim. Pre svega zato što je peel off maska - ona koja napravi koricu preko celog lica pa je prosto skinete sa lica - kao prekrivač - "jednim potezom". Zapravo nikad nisam uspela da je jednostavno uklonim sa lica. Uvek se završi tako što moram da je "čupkam" sa lica deo po deo i tako narednih pola sata!



Osim toga, samo nanošenje maske je malo komplikovano - bar ako to radite prstima. Tekstura je providna, gelasto - lepljiva i prosto se lepi za prste. Tako, da biste je naneli, morate da potrošite priličnu količinu maske. I konačno za sav taj trud oko nanošenja i uklanjanja, ne primećujem neki dramatični efekat na licu, izuzev što je malo zategnutije. Miris je čudan - blago slatkast, ali jedva primetan. Preporučujem, ako je budete koristili da je stavite u debljem sloju - da biste lakše mogli da je skinete.


Pakovanje&dizajn: pakovanje je plastična tuba od 75ml sa vrlo zgodnim poklopcem. Ima odličan klip zatvarač, koji se otvara na gore i proširenje na bočnom delu za palac, kojim podižete poklopac - omogućava vrlo efikasan položaj za istiskivanje maske. Pohvala za dizajn!


Zaključak:  Maske za lice iz Planet Spa linije su generalno kvalitetne, luksuzne i efikasne maske. Masku za detoksikaciju sa mineralima vam preporučujem kao izuzetno efikasnu. Hidrantna maska sa maslinovim uljem pruža 100% hidrataciju i takođe je vrlo delotvorna - preporučujem je pre svega za suvu i kombinovanu kožu! Energetska maska sa belim čajem po meni nije naročito impresivna. Proizvodi iz Planet Spa kolekcije generalno spadaju u skuplje iz Avonove ponude, ali relativno često ih možete naći po nižim cenama, na raznim akcijama. Zato propratite brošuru i prvom prilikom "ugrabite" neku od ovih maski. Isplatiće vam se :)